Zablokovany iPhone

Chat fóra: jandax a nikdo. Vstup do diskuze online

Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v pát říj 02, 2009 3:57 pm

Zdravím Vás, mám jistý problém s iPhonem a nejsem si úplně jistý z jeho řešením, proto Vás o něj chci poprosit. Mam iPhone 3G 8GB (ted uz vim ze je z dovozu), kdyz jsem jej kupoval tak jsem si jej chtel naformatovat, tak jsem zvolil puvodni nastaveni v iphone, pritom se mi bohuzel telefon nejak sekl ci co...tak jsem si nasel navod jak postupovat pres itunes a nahrat tam restore, jakmile jsem tam nahral restore tak mi itunes pise ze tam davam spatnou sim (puvodne sla) s toho usuzuji ze je blokovany pro AT@T. Ale ted jsem se dostal do bodu kdy nevim kudy kam, vim ze musim telefon odblokovat...ale nejak jsem nezjistil jestli je jedno jeslti pouziju jailbreak nebo unlock..dale by mne zajimalo, kdyz jsem ted provedl restore, znamena to ze se do iphone nahral nejnovejsi FW? Pokud ano, tak je mi jasne ze na 3.1 neni jailbreak ani unlock, proto by mne zajimalo jak zjistim verzi. Popripade jak mam pokracovat. Vim, ze jste tu na tyto otazky nejspis odpovidali tisickrat, snazil jsem se hledat...ale jedno vlakno odkazovalo na druhe, a nakonec jsem nezjistil to co jsem potreboval. Proto Vas prosim o pomoc. Moc dekuji

S pozdravem

remaXik
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Beavers v pát říj 02, 2009 5:35 pm

Za prvé si pleteš pojmy, pouštíš se do operace, která vyžaduje trochu znalostí okolo iPhonů. Unlock nebo JB? To spolu přeci nesouvisí. Každé znamená něco jiného. Doporučuji, abys navštívil sekci Návody (nahoře v černé liště, zelený popisek), tam si vyhledej svůj typ telefonu a postupuj podle toho, co se tam píše. Nevšímej si zatím FW 3.1, máš pravdu, že na něj není ještě Unlock a JB (pokud nemáš MAC, ale PC). Navštiv nejprve Slovníček pojmů a ujasni si, co který výraz znamená. Máš v iP v nějakém stavu, možná budeš muset použít DFU mód - o něm se dočteš, když zadáš toto heslo do vyhledávače. Pamatuj si, že iTunes nemají nic společného s unlockem a JB, na to se používá jiný nástroj. To se vše dozvíš z návodů. Odlož iP ze svého dosahu a studuj. Až ti bude vše trochu jasné, tak se můžeš pokusit experimentovat. Více ti asi nelze poradit.
Uživatelský avatar
Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Model:
Příspěvky: 5692
Registrován: úte črc 01, 2008 4:17 pm
Zařízení: Jiné zařízení
Verze iOS: Jiný OS
Jailbreak: ne
Unlock: ano

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v pon říj 05, 2009 7:49 pm

Zdravim, tak jsem si neco malo nastudoval a pokud jsem pochopil vse spravne tak nejdrive musim telefon jailbreaknout pote ho muzu unlocknout. Tohle uz jsem si ujasnil :) Jen nevim jak mam zjistit jaky mam momentalne FW v iPhone abych vedel jaky pouzit restore. Vim ze se to da zjistit normalne v nastaveni v mobilu, ale do toho ja se nedostanu protoze to po me chce tu aktivni sim od AT@T...mohu tedy poprosit o radu, popripade jestli jsem vse pochopil spravne?

Edit: Tak jsem zkusil restore podle tohoto navodu http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=96&t=18302 a bohuzel mi v iTunes na kompu vyskocila ke konci chyba : iPhone cold not be restore. Unknown error occured (1015).
Na telefonu je ted pouze vidte kabel a sipka k iTunes...co presne jsem zase prosivam Vas provedl spatne ? :( Diky za Vas cas
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod mike0007CZ v pon říj 05, 2009 8:13 pm

U toho puvodniho restore, pokud jsi ho delal automaticky, tzn. ze sis nestahl rucne nejaky firmware, tak tam zcela jiste mas FW 3.1 Byt tebou tak pouze cekam az se objevi unlock pro Fw 3.1, protoze downgrade jde udelat jen u nekterych 3G - zalezi na verzi botloaderu
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Model:
Příspěvky: 554
Registrován: pon pro 03, 2007 7:05 pm
Bydliště: Brno
Zařízení: iPhone 4 32GB
Verze iOS: 6.1.3
Jailbreak: ne
Unlock: ne

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v pon říj 05, 2009 11:24 pm

Diky chlapi, cekal jsem ze to bude v tomto..hold horka hlava :) za blbost se plati :) ja si jdu teda zatim neco pocist o downgrade :)
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v stř říj 07, 2009 1:00 pm

Tak jsem zkousel downgrade,a predpokladam ze se nepovedlo porad kdyz zapnu iphone tak tam mam jenom obrazek s kablem a pripojkou k iTunes, muzete mi alespon popsat v jake fazi se muj iPhone momentalne nachazi? Dale by mne zajimalo jak muzu zjistit jakou mam verzi bookloaderu a basemandu, protoze jsem se docetl ze pres iRestore se za prehrat 3.1 na 3.0 ale musi tam byt verze 5.8. Diky za odpoved

Správně se píše BOOTLOADER a BASEBAND. Chybí ti elementární znalosti a pouštíš se do takových operací. Snad ses již pro příště poučil. Beavers.
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v stř říj 07, 2009 4:52 pm

Jaj, chybka se vloudila diky za opravu, precetl jsem toho tolik ze se mi s toho hlava zamotala :) Je mi jasne ze moje horka hlava si to pokazila sama, ale existuji odpovedi na me otazky? Hlavne by me tedy zajimalo v jakem stavu se vlastne nachazi ted momentalne muj iPhone ? Dik
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v stř říj 07, 2009 5:39 pm

JJ, myslim ze to je jasne a srozumitelne :D
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod remaxik v ned říj 11, 2009 2:47 pm

Takze ten novy jailbreak od Blackra1n je mi da se rict k nicemu, ze? Myslel jsem si ze alespon zprovoznim iPhone aby fungoval alespon jako prehravac, ale to jak se zda bez unlocku neni mozno, ze?

Edituj prispevky, nemužes postovat 2 za sebou. Tea Racer
remaxik
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 15
Registrován: pát říj 02, 2009 3:48 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Cruelka v úte říj 20, 2009 11:32 am

Pokud chceš mít iPhone alespoň jako Touch, tak si ještě pročti vlákna týkající se custom firmware, nebo si sežeň SIM kartu ATaT... Každopádně se neboj, nejsi v tom sám, já jsem taky horká hlava a tak taky čekám na odblok jako na smilování..... :roll:
iPhone 3G, 16GB, Black - FW 3.1 - Blackra1n + Blacksn0w
iPhone 4S, 16GB, Black - FW 6.1 - evasi0n
MacBook Pro 15 Aluminium unibody
Uživatelský avatar
Cruelka
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 35
Registrován: stř říj 07, 2009 10:36 am

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod dubaduba v stř říj 28, 2009 12:18 pm

hej ho*no tomu ruzumim ale nepomohla by nejaka ta turbo sim nebo neco z ebaye? (nebo nekoupit tu ATaT sim kartu ...? )

dikes
dubaduba
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 28, 2009 12:16 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Beavers v stř říj 28, 2009 12:56 pm

TurboSIM už nefungují od doby FW 3.xx
Uživatelský avatar
Beavers
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Model:
Příspěvky: 5692
Registrován: úte črc 01, 2008 4:17 pm
Zařízení: Jiné zařízení
Verze iOS: Jiný OS
Jailbreak: ne
Unlock: ano

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod dubaduba v stř říj 28, 2009 3:31 pm

takze jinymi slovy to uz NIKDY nebude fungovat nebo musime pockat na nejaky novy LEK? a ten hleda kdo?
dubaduba
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 28, 2009 12:16 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Carabei v stř říj 28, 2009 4:58 pm

Zkus najít custom FW u kterýho bude napsaný hacktivated, pak by měl iPhone fungovat komplet kromě GSM, pak už si jen počkat na unlock.
Uživatelský avatar
Carabei
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Model:
Příspěvky: 945
Registrován: ned srp 24, 2008 4:15 pm
Zařízení: iPhone 5 32GB
Verze iOS: 6.1
Jailbreak: ne
Unlock: ne
GameCenter ID: Carabei

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod sm.e.da v stř říj 28, 2009 6:42 pm

tak jak si dopadl ja jsem nna tom uplne stejne jako ty!!! Dej vedet jak se pohnes k necemu lepsimu nez mit jen icihlu
sm.e.da
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 8
Registrován: čtv říj 22, 2009 7:38 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod mike0007CZ v stř říj 28, 2009 8:46 pm

Carabei píše:Zkus najít custom FW u kterýho bude napsaný hacktivated, pak by měl iPhone fungovat komplet kromě GSM, pak už si jen počkat na unlock.

Něco mi uniklo? Když se nahraje do locknutého iPhone custom FW, tak je z toho iPod? Potvrďte to někdo, nebo vyvraťte, ať neradím bludy. Zatím platilo, že pro zprovoznění iPhone mimo tel. části je potřeba původní SIM. Díky za odpověď.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Model:
Příspěvky: 554
Registrován: pon pro 03, 2007 7:05 pm
Bydliště: Brno
Zařízení: iPhone 4 32GB
Verze iOS: 6.1.3
Jailbreak: ne
Unlock: ne

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Cruelka v stř říj 28, 2009 9:17 pm

4mike0007CZ:No podle toho,co je mi známo, tak custom firmware stačí k tomu, aby z toho byl iPod....
iPhone 3G, 16GB, Black - FW 3.1 - Blackra1n + Blacksn0w
iPhone 4S, 16GB, Black - FW 6.1 - evasi0n
MacBook Pro 15 Aluminium unibody
Uživatelský avatar
Cruelka
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 35
Registrován: stř říj 07, 2009 10:36 am

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod mike0007CZ v stř říj 28, 2009 11:26 pm

Tak proč už ho nemáš JB?
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
mike0007CZ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Model:
Příspěvky: 554
Registrován: pon pro 03, 2007 7:05 pm
Bydliště: Brno
Zařízení: iPhone 4 32GB
Verze iOS: 6.1.3
Jailbreak: ne
Unlock: ne

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod dubaduba v čtv říj 29, 2009 12:19 am

pak mi vysvetlete proc nekdo nekoupi simku z usa od toho AT and T a nehodi to tam ... asi to nei tak lehke co?


a kdyz z toho udelam ipod pujde z toho jeste nekdy udelat iphone?

jinak ja to koupil se zarukou z bazaru a oni mi to odmlitli vzi zpet ted jsem byl v apple shopu mam vyjadreni ze ten tel. nebude nikdy v cr fungovat a tak zkusim policii ...
dubaduba
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 28, 2009 12:16 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Carabei v čtv říj 29, 2009 12:52 pm

až bude unlock dostupný na cydii, tak půjde i volat. když jsem jedno 3Gčko (3.0) odblokovával, tak jediná cesta byla custom FW hacktivated(buď již hotov nebo přes pwnage) a následně unlock
BlackBook 2.2GHz 10.7.5 4GB RAM and LaRobe
iPhone 5 64GB iOS 6.0.2, pinlo slice 3, Sennheiser HD-25
iPad 2 32GB 3G iOS 6.0.1, Smart Case
Uživatelský avatar
Carabei
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Model:
Příspěvky: 945
Registrován: ned srp 24, 2008 4:15 pm
Zařízení: iPhone 5 32GB
Verze iOS: 6.1
Jailbreak: ne
Unlock: ne
GameCenter ID: Carabei

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod dubaduba v pát říj 30, 2009 6:39 pm

a vi nekdo kde by se objevila prvni zminka o tom ze uz prisel nekdo na ten crack? kam mohu upinat sve tuzby?
dubaduba
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 28, 2009 12:16 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod Carabei v pát říj 30, 2009 6:40 pm

jedna zmínka byla co se týká unlocku na [zakázáno].com
BlackBook 2.2GHz 10.7.5 4GB RAM and LaRobe
iPhone 5 64GB iOS 6.0.2, pinlo slice 3, Sennheiser HD-25
iPad 2 32GB 3G iOS 6.0.1, Smart Case
Uživatelský avatar
Carabei
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Model:
Příspěvky: 945
Registrován: ned srp 24, 2008 4:15 pm
Zařízení: iPhone 5 32GB
Verze iOS: 6.1
Jailbreak: ne
Unlock: ne
GameCenter ID: Carabei

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod dubaduba v sob říj 31, 2009 12:46 am

tak ze by uz na to nekdo prisel?
dubaduba
Host
Host
 
Model:
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 28, 2009 12:16 pm

Re: Zablokovany iPhone

Příspěvekod 7luke.com v sob říj 31, 2009 1:50 am

O připravovaném unlocku píšu už dávno tady :arrow: viewtopic.php?p=192988#p192988
7luke.com
 
Model:


Zpět na archiv JB

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé