iGO MyWay, iGo Primo

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých navigáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
Odpovědět
juzi

Re: iGO My way - navigácia (AppStore)

Příspěvek od juzi »

Tak dnes som si nahodil aj ja iGo prekvapilo ma to nastavovanie auticok a lietajuceho koberca ;)) dobre som sa zasmial ...
Dal som vyhladavat adresu a nenaslo mi to budovu podla popisneho cisla ... co ma trosku sklamalo v navigone som s tym zatial nemal ani raz problem.

Signal mi hladalo dost dlho, ked ho naslo tak sa to v meste nevedelo zorientovat a akosi pravidelne mi signal vypadaval dokonca aj na dialnici ... (navigon zase tento problem nemal)

Co sa mi tu rata ze je vela poi bodov a hlasov s ktorymi sa moze clovek pohrat a upravit si navigaciu pre seba .... este skusim reset iphone a uvidime ci bude signal vypadavat.

Neviem ci som zle hladal ale pri jazde mi to neukazuje aktualnu rychlo .... ked prekrocim povolenu kvaka ...

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

:lol: Žabí navigace :lol:
Jinak shrnuto, má iGo i Navigon pár plusů i mínusů vůči sobě, co se funkcí týče. Takže čekám na toho "trojského koně"...
Ten manuál je opravdu fajn, Navigon má v tomto směru co dohánět (plus ten zoom).
A jak je to doopravdy s tím zpožděním (to byl zásadní problém, proč jsem iGO na WM zavrhnul, pár sekund v Praze je opravdu problém)???
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Golf

Příspěvek od Golf »

Co máš furt s těma souřadnicema (je to na mě moc čísel...)??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Mě to třebas nikdy nechybělo (a pokud to tím zavánělo, tak jsem nějaké řešení vždy našel, při nejhorším třeba zpomalit a koukat se víc kolem sebe :lol: )
Ne, opravdu, kolik lidí to dnes využívá?
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

spinmaster

Příspěvek od spinmaster »

mna celkom sklamalo ze ked chcem ist do prace tak mi pise ze sa nachadza v nedostupnom mieste, skoda ze tam, uz rok chodim do prace normalne bez obmedzeni... inak oproti navigonu sa mi zda lepsi hlavne v nastaveni trasy, ked si mozem lahko zvolit ekonomicku, kratku atd, a hned to vidim aj graficky
co mi chyba su POI ako boli v navigone.. u nas v meste boal kazda lekaren, pumpa a podobne, zatial co v iGo su len nejake otazniky ci co to je, musim to pozriet

pali777

Příspěvek od pali777 »

Priatelia.... Ako sa da najlepsie a najpresnejsie pridat AKTUALNA pozicia do Favorites? Nejak neviem najst ziadny sposob ktory by mi v iGo vyhovoval;))

Golf

Příspěvek od Golf »

Nevím, ale mě osobně navigace na souřadnice nikdy nechyběla (ani jednou v životě jsem to nepoužil... pokud jsem se zorientoval v mapách na netu, tak navigace byla jenom jako doplněk toho...). Je to individuální, stejně jako třebas o kousek výše povzdechnutí spinmastera nad POI, někdo vyzdvihuje ty v Navigonu, jiný zase ty v iGO. A kolikrát je to třeba způsobeno jenom určitou neznalostí...

rony > včera jsi nás odkázal do jiné sekce ohledně moddingu iGo (u Navigonu to nikomu nevadilo), ráno jsem koukal na první reakce a teď tam vůbec toto vlákno není (pokud tedy netrpím šeroslepostí). Proč? Je to jeden z důvodů JB u mě, tak by mě to zajímalo...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dkaci
Host
Host

Příspěvek od dkaci »

Ahoj, nevite nekdo prosim co znamena ta znacka v cervenem kolecku ??

Obrázek

Cyclope
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cyclope »

Neoznačují se takhle v Praze pražské okruhy?

slososk

Příspěvek od slososk »

Takze už to mám kompletne odskusane,
na symbiane som mal od copilota, cez nokia maps
, tomtoma, garmina až po sygic a teraz v iPhone
igo a podľa mna kto skusil tomtom ten vie
čo je navi..
aby ma navi posielam po cyklotrase, respektíve
po cestách ktoré sú 15 rokov uzavreté,alebo
do jednosmeriek v protismere..
To je hanba...
Sa nečudujem už teraz ako to nemca mohlo
zaviesť autom na zjazdovku..
a to nie je o tom, že človek verí na100% navigacnemu,
ale vo veľkých mestách (napr. Munchen,Frankfurt)
musím navigacnemu veriť na 99,9%..
a igo nie je ten prípad..
Tomtom forever

dkaci
Host
Host

Příspěvek od dkaci »

Kód: Vybrat vše

Neoznačují se takhle v Praze pražské okruhy?

Oznacuji. Dekuji.

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

slososk píše::
a igo nie je ten prípad..
Tomtom forever

Diky za hodnotny prispevok :mrgreen: BTW, ty uz si videl, ako bude vyzerat a fungovat TomTom pre iPhone, ze sa tak odvazne vyjadrujes? Je rozdiel porovnavat verzie toho isteho produktu pre rozne platformy. Ja som iGo pouzival este ked som mal PDA s WM a bola to v tom case pre mna jednoznacne najlepsia volba. Teraz, ked vidim iGo portovane na iPhone, tak si tym prvenstvom uz nie som taky isty. Uvidime, cim nas prekvapi TomTom na iPhone, isty cas som pouzival jeho symbianovsku verziu a nebol som tym prilis nadseny...
    iPhone HW: iPhone2G(8GB), iPhone3G(8GB), iPhone5S (32GB), iPhone6 (64GB)
    Mac HW: MacBook Pro Retina (late 2013, 8GB, 256GB SSD)
    Ostatne: Apple Watch 1st gen., AppleTV 4th gen., Airport Extreme

spinmaster

Příspěvek od spinmaster »

daju sa nejako nastavit POI nech sa stale zobrazuju? teraz mi to zobrazuje len P ako parkoviska a pumpy tusim.. ale nic ine ani som v nastaveniach nevidel moznost zapnutia... Navigon mal toto vychytane
dakujem

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

kopis diky, excelentny popis :)

Navigacia na suradnice: neviem, ci iGo vie navigovat na kontakty, asi nie, ale navigon to dokaze. Staci teda v google maps zadat suradnice, pridat do kontaktu a v navigone navigovat na kontakt. to je cela ta finta :)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

vsak mame radi chytrolinov, co sem chodia robit mudrych ale neprezradia v com.

juramac: musis to odskusat, ja nemam ako :)
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

burr0head

Příspěvek od burr0head »

no ja vyzkousel asi vsecky navigace...(pro Juramace: "ano, jsem bohaty, nestydim se za to, cela rodina ma iPhone, vse, vcetbe HW a softu, si poctive kupujeme), ale zatim se mi nejvic libil Navigon, i kdyz jeho kvalita zvuku je mizernejsi, nez iGO.. mapove podklady ma iGO starsi, Navigon "zna" uzavirky a zmeny ,ktere jsou vcelku cerstve(zacatek letosniho roku, iGO nezna dopravni zmeny , ktere jsou i 2 roky stare..nemluvim o velkych mestech, ale o okreskach, tam je evidentne Navigon v mapovych podkladech lepsi...kdyby mel navigon hlasovy vystup jako iGo, je asi nejlepsi, no to jeho "nyní odbocte doprava", kde nyni zni jako "nooooů", to je docela des...O Sygic nemluvim, ten mi nevyhovoval vubec, jeho couvani map me docela rozhodilo...Jo jeste Navigon dela, jako kdyz je v i tunelu signal GPS,umi si to dopocitat, iGo ohlasi, ze signal byl ztracen, navic jse u nej nenasel volbu zobrazeni aktualni rychlosti, jen hlasi, ze jste prokrocili povolenou rychlost..Prijem signalu GPS maji podle me vsechny stejnej, a u iGA je pekna ta realna poloha auta, znazornena drobnou teckou, nekdy jsem i mimo silnici..konkretne vcera na dalnici z Rozvadova.. TomTom neresim,mel jsem jich nekolik, nejak ho nemusim, a stejne verze pro iP bude orezana..takze asi zustanu u Navigonu, ten mi vyhovuje nejvic, a manzelce je jedno jakou tam ma navigaci, stejne si ji neumi pustit...a ikdyz mam v kazdem aute nevigaci original od vyrobce , tak si myslim, ze iP je hodne dobra hracka a zkousim to s nim...asi tak..:))
iPhone 4S iOS 7 ,Vodafoun

tudzo
Host
Host

Příspěvek od tudzo »

Mám jednu otázku. Ako je známe tak iGo do svojich navigácii používa mapy od Navtequ aj TeleAtlasu. Keďže pri spúšťaní navigácie v ľavom dolnom rohu vypisuje Navteq on board, tak v iPhone asi používajú práve ich mapy. No všeobecne tie od TeleAtlas sú vraj (nemám potvrdené) lepšie. Takže je možné nahrať mapy od nich do iPhone? :?:

mathas
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od mathas »

juzi píše:Neviem ci som zle hladal ale pri jazde mi to neukazuje aktualnu rychlo ....

Tapni na "cas prijezdu". Vyskoci ti tam aktualni rychlost a zbyvajici vzdalenost.

zizkoun

Příspěvek od zizkoun »

Velke zklamaní. Pro Českou republiku ja použita mapa od CEDA to je regionálni výrobce map a taky jeden z nejhorších! :cry:

luigi.AZ
Host
Host

Příspěvek od luigi.AZ »

r.a.c.e.k píše:2raslik: hlas si muzes dat jaky chces, staci si sehnat hlasy pro iGO AMIGO. Ja pouzivam Pavla Lisku.

kde ty hlasy mám najít? dik

Co treba Google? :wink: juramac
iPhone 3GS 5.0.1 JB
Ping! ID luigi.az

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

Tak včera jsem poprvé v praxi vyzkoušel iGo na delší trase a feedback je jednoznačný - obrovské zklamání.
Ovládání navigace, rychlost načtení satelitů, grafika, to vše beru a je v pořádku.
Co je ovšem katastrofa, že odbočím ve Zlíně na Hradiště a po ukončení odbočení mi hlásí iGo slovně i graficky za 25 m odbočte doleva! Náš mladej seděl vedle mě a měl zapnutej Navigon, kde vše probíhalo naprosto korektně.
Pomalu začínám těch 90 ojro litovat...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

scorpi: chcelo by to oba telefony v priblizne v rovnakych podmienkach, tj. oba bud zapnutu EDGE/GPRS, rovnake obaly (moznost rusenia) rovnaka poloha na okne. Nevyhnutne nechat oba mobily 5-10 minut pri stojacom aute nech si nacitaju vsetky mozne veci z GPS. pokial mozno nenechat mobily v rukach ale mat ich napevno.

Je mozne, ze kazdy sw sa inak vyrovnava s pomalou jazdou, co podla vsetkeho iphone nejako dodatocne kompenzuje zmatenie GPS ak clovek stoji (proste prestane menit polohu). Je celkom mozne, ze si prave taketo pravouhle krizovatky dopocitavaju autonavigacie naslepo podobne ako si dopocitavaju prejazdy tunelmi tak, ze pri posledne znamej polohe pokracuju dalej nezmenenou rychlostou.

scorpi
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Příspěvek od scorpi »

No dá se říci, že v podstatě ta první část ve tvém příspěvku byla splněna. Oba iPhony byly na palubovce se stejným "výhledem" na protiskluzné podložce, oba bez jakéhokoli obalu.
Jediný rozdíl byl v modelech. Já 3GS, synátor 3G.
Evidentě se iGo při pomalé jízdě orientuje hůře než Navigon. Ale je to pouze můj vlastní feedback. Třeba jiní uživatelé mají kladnější zkušenosti.

jozef
Host
Host

Příspěvek od jozef »

Ja som tiež včera konečne skúšal iGO, ale tiež ma dosť sklamal. Je nejaký dost spomalený. Už som dávno za zákrutou a on sa ešte ani nezačal otáčať. Pri Navigone s týmto nie je žiadny problém. Takže po skúsenostiach: Sygic, Navogon a iGO zatiaľ pre mňa víťazí Navigon. Sygic je dost pomalý, iGO je extra pomalý ... Navigon= skoro Real Time Navigation :D, síce ma raz poslal niekam, kde sa ani autom nedalo prejst...
Obrázek iPhone 3G 8GB, 3.1.3 JB, T-Mobile
Obrázek iPhone 4S 16GB, 6.1 JB

Golf

Příspěvek od Golf »

Tak tady jsou mé osobní poznatky ze zhruba třídenního používání Navigonu a iGO vedle sebe (mimochodem, Navigon nabíhá oproti iGO o dost rychleji, a to i na stejném iPhonu), nemusíte s nimi souhlasit, ale jako vodítko pro nerozhodné to může být:

Mapy
Jednoznačně vede Navigon s Navteqem, iGO má mapové podklady východní Evropy od regionálního dodavatele (západní Evropa je ale Navteq), neaktuální, ale čas od času překvapí (Zlíchovský tunel směrem od Smíchova na Barranďák oproti Navigonu umí, akorát jej nepochopitelně ukazuje cca 150 m dopředu, Navigon chvíli tápá). Plánování tras má iGO oproti Navigonu (výběr a plánování tras mě zde celkem sejří?) zase o něco lepší (třeba už jenom přímé přehlené porovnání profilů tras). Navigon zase umí průjezdní body, iGO ne?

Display při vlastní navigaci
Překvapivě pro mě má lepší grafiku Navigon, hlavně jemnější, kultivovanější a decentnější a ne tak nepříjemně barevnou (někomu může ale vyhovovat ta omalovánková verze). Navíc se zde projevuje u iGO zpoždění šipky/auta oproti Navigonu, což je nejzákladnější a nejneodpustitelnější nedostatek?

Display 3D
iGO má možnost změny měřítka mapy při navigaci (Navigon by to potřeboval jako sůl), ale nepřehlednou a zaplácanou obrazovku informacemi oproti Navigonu (zase to může někomu vyhovovat, ale při vlastním srovnání tomu moc nevěřím)

Display 2D
iGO nešikovné ovládání (zoomování dvěma prsty), vadí možnosti úpravy velikosti, kdy se o ty volby každou chvíli ?zavadí? a musím se vracet, Navigon oproti tomu naprostý luxus

Hlasové povely
Lépe zpracované u Navigonu, nejsou tam slyšet ?švy? (u iGo při hlasu z iP jsou dokonce chvíle, kdy to vypadá jakoby mluvily dvě osoby, při dodatku ?vpravo? to tak opravdu působí, z repro auta už ale to znát není). Navigon nenásilně ztlumí při povelu hudbu, iGO mluví přes ní (v Praze při velmi častém kecání navigace je to chvíli příjemnější, ale to bimbání před každým hlasovým povelem je ale časem na palici). Hlasitost vypadá lepší u iGO, ale nechat si dlouho kecat samotný iP mě dlouho nebavilo, je to při vyšších hlasitostech zkreslené (to samé Navigon), takže doporučuji repro auta, speciálně na delší navigování (a jak jsem psal jinde, tak opravdu zde chybí iPhonu rádio). Hlas jako takový je pro mě o dost příjemnější z Navigonu (zase individuální záležitost)

Radary a překročení rychlosti
Nevím, u iGO jsem radary zapnul a nic se nedělo? Navigon je sice nemá nejaktuálnější, ale jsou... Upozornění na překročení rychlosti je u Navigonu také lépe nastavitelné (o kolik, mimo město)...

Funkce
Ty už tady popsal pěkně kopis, ale iGO u mě ani náhodou nezvítězilo, pár fajn funkcí (šipka s tečkou, přímé porovnání profilů tras, volba zoomu při navigaci, mezi ně ale nepočítám změnu šipky v jakoukoliv kravinu) u mě nevyváží plno dost podstantých a pro mě důležitých základních nedostatků (zpoždění, nepřehlednost, mapové podklady?). Oproti verzi na WM je to hoooooodně očesaná verze (verzi AMIGO, ze které tato vychází, osobně neznám a ani nechci znát :cry: )

Závěr
Je to moje doporučení na základě přímého porovnání, nikomu jej nevnucuji, ale jednoznačně pro nerozhodnuté doporučuji na iPhona Navigon (i přes jeho nedostatky, naprosto zaslouženě si podle všeho ukousnul z toho pomyslného koláče nejvíc :wink: ), navíc je teď o 10 euro levnější oproti iGO, verze Eastern Europe za 50. Jinak, nic není dokonalé, uvidíme co TT :?:
Osobně si co nejdříve udělám JB, eliminace množství map, přidání jiného hlasu a hlavně aktuální radary (až na to někdo přijde) bez toho nepůjdou :wink:

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Gear
Host
Host

Příspěvek od Gear »

Moje dnesne skusanie dopadlo na vybornu s Igo, citlivost na poziciu super,krasne ukazuje prejazdy pod cestami a mostami, prechod cez zeleznicu, presnost na cca 2 metre pred krizovatkou, na kruhovom objazde krasne zobrazi ktora je to odbocka a bol som prijemne prekvapeny, po zmene trasy napriek tomu ako povodne naplanoval cestu trva len chvilu a zareaguje do 3 sekund a urobi novy prepocet trasy.
Porovnaval som s Navigonom, ktory ma sice krajsiu grafiku ale ked soferujem tak mi je grafika nafigu.Co je vsak dolezite, pri ceste z Piestan smerom na Bratislavu ma nezmyselne hnal cez odbocku teda obkluku na dvoch objazdoch, to iste zopakoval pri dalsom. Pritom som bol na dialnici ktora ide najkratsou cestou smerom do Bratislavy. Stalo sa to aj niekomu inemu ze hnal nezmyselnou obklukou??
Znechuteny som nahodil Igo a bez problemu a zavahania. navigon uz nechcem.
Ja odporucam jednoznacne Igo, kazdemu ale sadne nieco ine, treba vyskusat a otestovat.
iPhone 3G 8gb,fw 3.0 JB Sk

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Taky jsem měl možnost vyzkoušet na dvou iphone 3GS jak iGO, tak navigon. Podle mě neni fér, dělat již teď srovnání iGO, které je v první verzi s navigonem, který už prošel aktualizací. Když bych to vzal zpětně iGO verze 1 s Navigonem rovněž ve verzi 1, tak iGO by byl rozhodně lepší.
U navigace je samozřejmě nejdůležitější s jakýma mapama pracuje a jak jsou podrobné. Na to jsem se taky zaměřil.

Co se týká mapových podkladů, tak tady iGO velmi zklamal. Používám ještě i WM zařízení, kde mám iGO8 a pro ČR iGO používá podklady od všech dodavatelů - regionální CEDA, Teleatlas a Navteq. Takže jsem mohl udělat srovnání.

CEDA používá nejhorší podklady a ty byly bohužel použity i v iphone :( nevim, z jakých údajů vycházejí, ale zakraslené ulice ve většině případů se liší od reálu - někde jsou ulice, které nikdy neexistovaly a nebo tam ulice nejsou zakresleny a jsou v reálu už několik desítek let.

Navteq má pro verzi iGO stejné mapové podklady jako pro navigon. Takže mapa ČR je stejná jako v navigonu, ale, - má je tak podrobné, že jsou zakresleny i polní cesty, chodníky, cesty uvnitř podniků apod. Takže už jsem se setkal i s tím, že jsem byl naváděn i přes nemocnici :?
Navíc s takto podrobnou mapou se jaksi mění algoritmus výpočtu trasy, takže jak navigon, tak igo s těmito mapama vypočítává trasu, kterou bych logicky nikdy nejel.

Teleatlas má nejlepší mapu ČR pro navigaci. Neni sice tak podrobná jako mapa od Navteq, ale upřímně kdo potřebuje mít v mapě polní cesty apod. Co se týká výpočtu trasy, tak v této mapě jsou trasy opravdu takové, kterýma bych jel.

Takže pokud iGO nabídne volbu mapy od různých dodavatelů, jako tomu je u WM, tak nebude mít chybu. Navíc databáze POI je v iGO podstatně širší jako v Navigonu.

A teď ta hlavní věc, proč iGO. Je to jedna z mála navigací, která naviguje na čísla popisná i v těch nejmenších vesničkách. V tomto nemá konkurenci ani mezi jednoučelovýma navigacema. Snad jen garmin.

gawyss

Příspěvek od gawyss »

To nevím, jak si přišel na to, že iGo naviguje na popisná čísla v malých vesnicích. Zrovna minulý týden jsem jel na Třebsko (Příbram) a vůbec žadný čísla. Stejně tak vesničky na Morave okolo Kyjova (600 - 2000) - žádný popisný čísla.

Jinak někdo tu zpětně řešil zobrazování aktuální rychlosti.
Pokud rozkliknu "menu" s časem příjezdu atd, tak pokud nemám nastavený cíl, objeví se tam možnost si vybrat aktuální rychlost a zobrazení omezení rychlosti.
Pokud však nastavím cíl, vypočítá se trasa, je v "menu" jen doba příjezdu, zývající kilometry a ještě jeden údaj, na který si teď nevzpomenu.
Pokud někdo ví, jak tak i při nastavení trasy dostat aktuální rychlost nebo rychlostní omezení, rád se poučím.

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

gawyss - přišel jsem na to tak, že jsem to prostě vyzkoušel :roll:

Je to trochu jinak řešeno, finta je v tom, že se při zvolení cíle nezvolí ,,najít adresu,, ale zvolí se ,,vyhledat místa,, následně ,,další místa,, no a pak už se zvolí ,,ve městě,, zvolí se město a v položce hledat podle názvu se napíše číslo popisné - a sme doma :shock:

gawyss

Příspěvek od gawyss »

Hmm, super vychytávka :)
Škoda, že to takhe není přímo v "najít adresu".
Tohle funguje dobře, jen je to teda o několik mačkaní navíc.

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

jozef píše:Ja som tiež včera konečne skúšal iGO, ale tiež ma dosť sklamal. Je nejaký dost spomalený. Už som dávno za zákrutou a on sa ešte ani nezačal otáčať. Pri Navigone s týmto nie je žiadny problém. Takže po skúsenostiach: Sygic, Navogon a iGO zatiaľ pre mňa víťazí Navigon. Sygic je dost pomalý, iGO je extra pomalý ... Navigon= skoro Real Time Navigation :D, síce ma raz poslal niekam, kde sa ani autom nedalo prejst...

Mam z toho podobny pocit, iGo mi pripada pri 3D navigacii taky trhanejsi (a to mam vypnute zobrazovanie budov) a niekedy oneskorene prekresluje. V Navigone mi to pride plynulejsie a aj grafika posobi akosi profesionalnejsie.

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Je to sice o pár kliků navíc, ale spolehlivě to funguje a to za to stojí. Zatím mě to dovedlo vždy přesně před dům.

Golf

Příspěvek od Golf »

gawyss > taky jsem nepřišel na to, jak při navigaci v iGO mít aktuální rychlost... Bez nastavené trasy ano, s ní se nezobrazuje, ale mě to už netrápí, iPhona s iGO už nemám :wink:

Džanek > nevím proč nesrovnávat iGO v první verzi s Navigonem ve druhé verzi, je to mimochodem o čase zveřejnění (všichni měli stejné výchozí podmínky), stejně to mohl udělat i iGO a vypustit "syrovou" verzi s tím, že bude update. A hodně a silně pochybuji, že bude na výběr z dodavatelů map, alespoň to nepůjde bez JB. Apple by to těžko akceptoval, to by musel nabízet přímo iGO dvě verze na AppStore, dost nelogické. A s touhle "aktuální" mapou od CEDY si dost uživatelů poštval proti sobě, alespoň podle reakcí co jsem zaznamenal. Jinak jsem u TomToma zmiňoval jednu (ne mojí) spekulaci, a to, že by aplikace jako taková byla zdarma, mapy by se kupovaly, pak by to ale bylo možné...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

dan_s

Příspěvek od dan_s »

Ahojte lidi, nevíte prosím někdo jestli existuje způsob jak vypnout to příšerný "ding" před každým povelem? Mám iGo8 v PDA a tam to jde nastavit v sys.txt. A ještě jeden dotaz, je nějaký způsob jak si sám aktualizovat jednotlivé mapy, nebo se bude muset čekat na aktualizaci a spoléhat, že mapové podklady budou časem lepší?

Golf

Příspěvek od Golf »

Vzhledem k absenci v nastavení v aplikaci a uzavřenosti systému iP se obávám, že to nejde, možná časem v JB iPhonech... A mapy, to samé...
Naposledy upravil(a) Golf dne úte srp 11, 2009 5:53 pm, celkem upraveno 1 x.

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

sys.txt tam je - javi sa vsak prazdny (nemam ako otestovat jeho zmeny - mozno je to len hluchy subor), ludia, co maju jailbreak a su schopni pouzit WinSCP mozu eventuelne experimentovat. Ale experimenty nie su pre typy "help, nejdeee".

Gear
Host
Host

Příspěvek od Gear »

Niektory z Vas pisu, ze Igo je pomale, u mna ide uplne svizne....podla mna potrebuje mat Igo urcitu kapacitu pamete prazdnu, ktoru potrebuje na vypocty.Ja mam 2gb volne a ide uplne svizne.
Tym, ktory pisete ze ide pomaly skuste uvolnit viac miesta a skusit znova.

Co sa tyka doskakovania, robilo mi to tiez, lebo iphone som mal skoro pod palubovkou vedla riadiacej paky a teda ma zhorseny prijem satelitu, preto mierne doskakuje lebo sa snazi korigovat.Akonahle som dal iphone priamo na palubovku, doskakovanie dalsie 2 hodiny jazdy neboli ziadne, takze odporucam zakupit drziak s prisavkou a otestovat.
iPhone 3G 8gb,fw 3.0 JB Sk

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Mam volne 10GB a spustanie iGo trva 15 sekund z toho 8 sekund iba kym sa objavi na uvodnej obrazovke ten progressbar ("teplomer"). Samotne ovladanie aplikacie ide uz lepsie ale spustanie trva tak ako pisem aspon teda u mna.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Harrison
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Harrison »

Tiez si myslim, ze rychlost aplikacie nezavisi od toho kolko mate volnej storage pamate. Velkost volnej operacnej pamate je uz nieco ine. Ja som mal pri spustani iGo volnych cca 40MB (predtym som spustil cistenie pamate cez SBSettings) a islo to trhanejsie ako ked som spustil za rovnakych podmienok Navigon. Ten je dokonca menej narocny na operacnu pamat ako iGO. Koniec koncov zalezi na tom ako je samotna aplikacia naprogramovana a optimalizovana a teda ako dokaze vyuzivat systemove prostriedky. Z tohto pohladu sa mi javi, ze to lepsie zvladli chlapci od Navigonu.

dodo_mt

Příspěvek od dodo_mt »

Dalej by som sa zameral na "vycistenie" aplikacie od bordelu... To znamena zbavit sa map ktore nepotrebujem, jazykov, nahovorenych jazykov a ostatneho balastu ktory najdeme v adresari aplikacie.

dodo
Apple iPhone 15 256GB Blue | no JB | 4KA
Apple iPad Air 4.gen Wifi black
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead

Džanek
Host
Host

Příspěvek od Džanek »

Tak po několika kilometrech s iGO jsem myslel, že z toho neustálého pípajícího zvuku před samotným hlasem zešílím :x
Nevydržel jsem to a provedl jsem úpravu v samotném programu. Nyní je hlasové navádění už bez toho šíleného doprovodu. Když už jsem byl v tom, tak jsem si tam ještě přidal příjemnější hlas z pevné navigace a nesmějí chybět kamery, na které mě teď iGO i upozorňuje :D
Ještě zkusím pořešit mapu ČR za mapu od jiného poskytovatele a bude to teprve NAVIGACE.

Všechny tyto zásahy jsou samozřejmě možné pouze na iphonu s JB!

Odpovědět