AirVideo - live streamovanie z PC do iPhone [AppStore]
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Mírně pokročilý
Re: AirVideo - live streamovanie z PC do iPhone [AppStore]
Jak už bylo výše vzpomenuto, je úplně jedno jestli máte dynamickou nebo statickou ip adresu. AirVideo si tohle řeší spárováním za pomoci dedikovaného serveru, jako např. skype.
Pokud vám ale nefachá automatika a máte přitom router podporující uPNP, je pravděpodobné, že nemáte adresu věřejnou a na neveřejné adrese je bez zapojení poskytovatele internetu (který má přístup k port forwardingu na bráně) v podstatě vyloučeno toto nastavit.
Pokud máte DSL, máte téměř určitě adresu veřejnou a například v ČR ji nějvětší DSL hráči propůjčují na půlrok, takže je vlastně semi-statická.
Pokud jste za společnou adresou - typicky městské lokální sítě, musíte si zakoupit statickou IP, která je zároveň věřejná (statickou máte už předtím, ale jen v rámci providerovi sítě).
PS: Pokud máte router, který nepodporuje uPNP, je nastavení Airvideo serveru poměrně snadné. V administraci routeru najdete položku port forwarding, Virtual Servers apod. ve které budete moci nastavit extrenal port (případně start a end pro celý rozsah), internal port (případně rozsah), IP aadresu stroje (vaše domácí síť), na kterém vám běží AirVideo server a protokol (v tomto případě oba tedy TCP/UDP, protože správa souborů teče přes TCP, video přes UDP). No external port nastavííte na stejné číslo jako internal port a to číslo najdete v AirVideo server v sekci remote (obvykle 45631) IP nastavíte onen počítač, který AirVideo obsluhuje a je to. Pokud máte věřejnou IP měl by vám AirVideo server vygenerovat PIN
Pokud vám ale nefachá automatika a máte přitom router podporující uPNP, je pravděpodobné, že nemáte adresu věřejnou a na neveřejné adrese je bez zapojení poskytovatele internetu (který má přístup k port forwardingu na bráně) v podstatě vyloučeno toto nastavit.
Pokud máte DSL, máte téměř určitě adresu veřejnou a například v ČR ji nějvětší DSL hráči propůjčují na půlrok, takže je vlastně semi-statická.
Pokud jste za společnou adresou - typicky městské lokální sítě, musíte si zakoupit statickou IP, která je zároveň věřejná (statickou máte už předtím, ale jen v rámci providerovi sítě).
PS: Pokud máte router, který nepodporuje uPNP, je nastavení Airvideo serveru poměrně snadné. V administraci routeru najdete položku port forwarding, Virtual Servers apod. ve které budete moci nastavit extrenal port (případně start a end pro celý rozsah), internal port (případně rozsah), IP aadresu stroje (vaše domácí síť), na kterém vám běží AirVideo server a protokol (v tomto případě oba tedy TCP/UDP, protože správa souborů teče přes TCP, video přes UDP). No external port nastavííte na stejné číslo jako internal port a to číslo najdete v AirVideo server v sekci remote (obvykle 45631) IP nastavíte onen počítač, který AirVideo obsluhuje a je to. Pokud máte věřejnou IP měl by vám AirVideo server vygenerovat PIN
-
- Host
Kacin píše:Potřebuji poradit Air Video je super, ale:
Kdyz dám jen u daneho avi videa convert tak se to pomalu konvertuje do stejne slozky (proč tam? jak to nastavit jinam?) a udela to tam kopii.
Kdyz kliknu na jiz skonvertovany soubor v Iphone - tak muzu pokracovat bujto Play, Delete, nebo add to iTunes (co to znamená?dá se tak nějak ten překonvertovaný soubor přidat rovnou do iphone?) Mě to tim Add to iTunes nejde ani do Itunes a pak sinc (pri pridani skonvert filmu musim jet vzdy prez Itunes / Ad file to libary).
EDIT: to ls8 - opraveno, omlouvam se
EDIT: mohl by mi prosím někdo odpovědět ? děkuji
IP5 64GB, FW 6.0.1. JB T-mobile CZ
IP4 16GB, FW 6.0.1. JB
IPAD 2 16GB, FW 7.?.? JB
IP3g 8GB JB
IP4 16GB, FW 6.0.1. JB
IPAD 2 16GB, FW 7.?.? JB
IP3g 8GB JB
-
- Moderator fóra
kdyz otevres na pocitaci ten air video server co ti bezi na pozadi tak v zalozce settings je "destination folders for converted videos" > slozka pro zkonvertovane videa.
I will maintain an attitude of open-mindedness.
možná by to bylo dobrý, ale pořád mi to háže nějaký communication error... napřed se nemůžu připojit a když už se připojím tak mě to píše že je potřeba convert, dám teda convert, convertovalo se to asi 2 minuty a potom zas communication error 

-
- Host
Nevíte někdo resp. nemáte někdo zkušenosti, esli nějakej NAS umí AirVideo server?
iPad 64 GB WiFi 4.2.1 JB greenp0isoned
iPhone 16 GB (the old bitch) 3.1.3 JB unlock
iPhone 16 GB (the old bitch) 3.1.3 JB unlock
-
- Host
Já už asi 2 měsíce využívám AirVideo server 2.4.3 na svým PC a ktomu mám poslední verzi Airvideo v iphonu a běhá mi to krásně... na výběr mám Server na lokální síti nebo server přes PIN kod, kterej je vygenerovanej na Airvideo serveru kde je spuštěnej. skvělé řešení pro lidi s neveřejnou nebo dynamickou IP.
Iphone 3GS 6.1.2. JB - BB 05.13.04 
GC: Cvrckin

Poradí mi někdo s tím connection error? Prosím?
-
- Host
adiooo: zkus odinstalovat ten server z PC, restart a nainstaaovat znovu. to stejný na iphonu... jinak nevím
Iphone 3GS 6.1.2. JB - BB 05.13.04 

Kde musia byt filmy v pc ulozit aby sa cez air video dali pozerat?
-
- Starý pes fóra :)
Kdekoliv. V serverové aplikaci si nastavíš. odkud je má načítat.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
Poprosím o radu. V IP keď už mám film converted a chcem aby ho add to iTunes, tak mi to voľáko nefunguje. Nejde mi to pridať do iTunes. Treba ešte niečo inšie spraviť aby to fungovalo?
-
A jiná videa ti přidávat jde?
Nie nejde.Dám : Add to iTunes ukáže sa mi menu kde to chcem dať napr. Movies ťapnem na to a to je vsjo. Vráti ma to naspäť na (play, delete, add to iTunes) Skúšal som aj ďalšie filmy ktoré mám converted ani tie mi nepridá
-
V nastaveni synchronizace iPhonu v iTunes na karte s hlavnim nastavenim zaskrtni "Manually manage music and videos".
poprosím ťa trocha to spresni v iphone alebo v iTunes
-
V iTunes.
No jasne len treba mať pripojený IP. A ja som to hľadal všade možne.
Dík idem to odskúšať.
edit: No skúšal som to aj s pripojeným IP na PC aj z odpojeným IP. A nič.
Zaškrtnuté to mám.
Dík idem to odskúšať.
edit: No skúšal som to aj s pripojeným IP na PC aj z odpojeným IP. A nič.
Zaškrtnuté to mám.
Zdravím, přes wi-fi mi AirVideo funguje bez chyby, ale přes internet to někdy jde, někdy nejde. Když se v tom doma vrtám, v podstatě tam není co nastavovat, někdy stačí vypnout a znovu zapnout aplikaci. Pak to z ničeho nic jde. Ale druhý den už to zase nefunguje. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Takže, hlásím problém, nainstaloval jsem AirVideo na PC, které slouží, spíš jako uložiště dat, a na ty filmy se nedá koukat, koukám s live konverzí - takže za to bude asi moci ona, prostě se mi film seká, zastavuje, no, nedá se na to prostě koukat. (:()
-
- Mírně pokročilý
To: Milano78
Měl jsem to stejně, jak popisujes. Pres "test" v remote záložce mi to občas vypsalo "... is NOT accesible from internet." občas se to restartu aplikace rozjelo občas ne.
Pak jsem ale zkusil povolit program ve firewallu (mám win7). Puvodne tam bylo jen domácí sítě, tak jsem zaskrtnul i venkovní připojeni. A zatím to šlape...
Měl jsem to stejně, jak popisujes. Pres "test" v remote záložce mi to občas vypsalo "... is NOT accesible from internet." občas se to restartu aplikace rozjelo občas ne.
Pak jsem ale zkusil povolit program ve firewallu (mám win7). Puvodne tam bylo jen domácí sítě, tak jsem zaskrtnul i venkovní připojeni. A zatím to šlape...
-
- Senior uživatel
Křeček: pokud se jedná o live konverzi, kdy spouštíš např. Full HD filmeček, tak bych problém viděl ve výkonu PC, kdy konverze jde na bedra hardware. Spusť si live konverzi a sleduj vytížení procesoru, pokud se Ti dostane do vysokých hodnot a v tomtéž sledu dojde k sekání obrazu, tak je to jasné. Druhá věc je samozřejmě slušná konektivita, ale předpokládám, že to máš přes Wifi.

Samozřejmě Wi-Fi, router Edimax EW-7209APg. Jedná se o cca. 150MB soubor, v avi, není FullHD, ani HD.
Později vyzkouším, jak je to s tím vytížením.

to Bartsin: Díky za radu, povolil jsem to a zatím to šlape, jen nevím, jestli je tím povolením na firewallu nebo novým firmware iPhone 4.3.1. Důležitý je, že to chodí!! 

-
- Pokročilý uživatel
AirVideo přes 3G
poraditě někdo kdo použivá....jak nastavit Airvideo aby šlo přes 3G...???
[edit=ls8]Sloučeno.[/edit]
[edit=ls8]Sloučeno.[/edit]
- rony
- Klub čistého iOS
Re: AirVideo přes 3G
Mas na pocitaci Air Video Server?
Tak musis dosiahnut, ze tvoj pocitac "vidi" cely internet, stane sa verejne dostupnym serverom na internete a tym padom sluzby, ktore na nom bezia budu dostupne z inych pocitacov a teda defakto aj z tvojho mobilu a cez 3G.
Chces to takto?
[Ked polozim otazku, chcem k nej priradenu odpoved]
Tak musis dosiahnut, ze tvoj pocitac "vidi" cely internet, stane sa verejne dostupnym serverom na internete a tym padom sluzby, ktore na nom bezia budu dostupne z inych pocitacov a teda defakto aj z tvojho mobilu a cez 3G.
Chces to takto?
[Ked polozim otazku, chcem k nej priradenu odpoved]
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
-
- Pokročilý uživatel
ano takto to chci abych se na svuj pc připojil z 3G site...........v pocitaci Airvideo server mam pouzivam to ale jen přes wifi a chtěl bych to použivat i venku na 3G siti......Jak na to pls???
-
Když selžou všechny pokusy, zkus návod.
-
- Pokročilý uživatel
tohle mi to tam píše na pc:
No UPnP or NAT-PMP compatible device was found. Will auto retry in 2 minutes.See http://inmethod.com/remote-problems for more details.
takže problem s routerem asi (mam klaciskem router Comtrend od O2) pujde nějak nastavit aby to šlo..??
No UPnP or NAT-PMP compatible device was found. Will auto retry in 2 minutes.See http://inmethod.com/remote-problems for more details.
takže problem s routerem asi (mam klaciskem router Comtrend od O2) pujde nějak nastavit aby to šlo..??
-
Půjde. Určitě jsi k němu dostal návod, tak se do něj podívej, jak se v něm forwardují porty.
-
- Pokročilý uživatel
zrovna koukam do manualu ale ten je pro nooby jen jak to zapojit a tak.......můžes byt trochu konkretnější jak to nastavit (forwardují porty- z tohodle moc chytrej nejsem)....pujde to nastavit tam když se do modemu dostanu přes prohlížeč) a co tam přesně nastavit Pls??? tady je dystak muj modem + specifikace: http://www.o2.cz/osobni/techzona-modemy ... ?tab=intro
edit: Tak už mi to jde přes 3G...
(doufam ze to nebude zrat moc data)
edit: Tak už mi to jde přes 3G...

Naposledy upravil(a) Psychos dne pát říj 07, 2011 2:28 pm, celkem upraveno 3 x.
-
Já tenhle modem neznám. Pokud to není v návodu, zavolej si do O2.
- rony
- Klub čistého iOS
a teraz budeme robit sazky, kolko mu ten stroj vydrzi bez kompromitacie 

/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
-
- Senior uživatel
.:.
Naposledy upravil(a) soumrak dne stř kvě 01, 2019 9:12 am, celkem upraveno 1 x.
mne to nejde
zapnem server a aj ipad a nic sa nedeje nejde mi to na ipade sa mi to nic nenaslo ziadny server

-
Takže ti to nejede ani v lokální síti? Předpokládám že server je na Windows? Máš vypnutý firewall (a antivirus)?
mam eset smart security a mam ho zapnuty
-
- Senior uživatel
tak ho zkus vypnout...
STepik
STepik
iPhone 4S (32 GB) | iPad 2 (32 GB) | MacBook Pro mid 2012 (16 GB RAM, 480 GB SSD)
-
- Klub čistého iOS
ahojte, narazil som na problem a neviem ako ho vyriesit. Mam vo videu dve zvukove stopy a airvideo mi pri konverzii da vzdy tu anglicku a ja by som chcel aby mi dal tu cesku, ako to spravit? Neriesili ste niekto podobny problem?
-
- Host
Pred spustenim konverze se da vybrat jaka bude pouzita stopa na audio, titulky. De to ale tusim jen u mkv. Pokud mas drive pouzivane dualaudio v avi, tak to asi nepujde.
Je to v Conversion settings tusim
Je to v Conversion settings tusim
OpenFeint, Plus, GameCenter ID: CooLajz
-
- Klub čistého iOS
no ked som postupoval podla tvojho postupu tak mi iba ponuklo kde ma ulozit ten konvertovany subor. Ale da sa to nastavit v klasickych nastaveniach ipadu - airvideo - a tam je ze preferovany jazyk audio streamu.
Nemate nejaky slaby zvuk? Ked si pustam videa z youtubu a z netu tak idu krasne hlasno, ale z airvidea idu strasne potichu.
Nemate nejaky slaby zvuk? Ked si pustam videa z youtubu a z netu tak idu krasne hlasno, ale z airvidea idu strasne potichu.