Aplikace pro WoL (Wake on Lan)
Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.
-
- Mírně pokročilý
Aplikace pro WoL (Wake on Lan)
Zdravím. Mohl by mi někdo doporučit nějakou osvědčenou aplikaci pro vzdálené zapínání a vypínání počítače (Wake on Lan)? Děkuji předem.
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- Starý pes fóra :)
Re: Aplikace pro WoL (Wake on Lan)
Před časem jsem zkoušel http://itunes.apple.com/us/app/inet-wol ... 96675?mt=8 a fungovalo to.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013
-
- Mírně pokročilý
Tahle se mi zatím dle náhledu v iTunes také nejvíc zamlouvá. Asi pořídím tuhle. Děkuji.
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
-
- Host
Nebo pouzij tenhle web..zadas tam IP, MAC adresu PC a ono ho to vzbudi.
skusil som tu app ale mne to nejak nefunguje, prvykrat mi normalne vypol apliakciu ked som sa chcel pripojit a teraz zase vyhadzuje chybu spojenia tak sa mi zda, ze som zbytocne zaplatil
-
- Mírně pokročilý
No já už ji také mám a funguje mi naprosto korektně. Máte vše správně nastaveno? Máte povoleno Wake on Lan v BIOSU počítače? Máte správně zadány IP a MAC adresy?
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
no na macu som povolil v sharing vsetko co sa dalo cize tam by problem byt nemal a co sa tyka ip a mac adresy by malo byt tiez vsetko v poriadku lebo mam to odfajknute ako spravne, akurat to sleepovanie mi nejak nejde, wake sa mi uz raz podaril ale len raz
-
- Mírně pokročilý
Na na Macu je ve Sharing nejdůležitější to Remote Login tak hlavně abyste měl zaškrtnuto to. Jinak ohledně Maca mě jiná rada nenapadá. Na něm jsem to ještě nezkoušel. Já to testoval zatím jen na PC s Win 7 a tam bylo vše bez problému...
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB
hej to mam, no skusim sa s tym este pohrat, hadam to spojazdnim nejak
Obdobne
XP pozapínal som všetko v biose to nemám ani APM. Nemám zase až tak staré PC karta tá mi to podporuje na nej mám všetko zapnuté ale keď sa pripojím tak mi tiež ohlásy chybu spojenia a mám vraj skontrolovať či mám zapnuté Wan on lan 
A funguje vám to že sa to dá zapnúť aj vypnúť?

A funguje vám to že sa to dá zapnúť aj vypnúť?
-
- Mírně pokročilý
Hmm to je divné. Já nic řešit nemusel. Zapnul jsem pouze v BIOSu podporu Wake on Lan, zadal svou IP adresu (musí být veřejná
) zadal MAC adresu síťové karty a fungovalo to hned. Firewall mám integrovaný ve Windows 7 a ani tam jsem nic nemusel nastavovat. Aplikace má standardně nastaven Port (UDP) 9 a Port (TCP) 22 a ty jsem také neměnil.
Připomínám jen, že WoL funkce funguje jen v případě drátového adaptéru. Nefunguje to s WiFi
Vypínání a uspávání funguje dle popisu u aplikace pouze na počítačích Mac, ale na PC to stejně vyzkouším. Probouzení ale funguje i na PC. Stačí mít u karty nastaveno Probouzet pouze paketem Magic (aby se nezapínal počítač při jakékoli aktivitě na síti) a to mi také fungovalo hned na první pokus. Hlavní je ale zapnutí, jelikož počítač pak člověk může vypnout přes aplikaci TeamViewer pro iPhone, kvůli které jsem hlavně WoL aplikaci hledal...

Připomínám jen, že WoL funkce funguje jen v případě drátového adaptéru. Nefunguje to s WiFi

Vypínání a uspávání funguje dle popisu u aplikace pouze na počítačích Mac, ale na PC to stejně vyzkouším. Probouzení ale funguje i na PC. Stačí mít u karty nastaveno Probouzet pouze paketem Magic (aby se nezapínal počítač při jakékoli aktivitě na síti) a to mi také fungovalo hned na první pokus. Hlavní je ale zapnutí, jelikož počítač pak člověk může vypnout přes aplikaci TeamViewer pro iPhone, kvůli které jsem hlavně WoL aplikaci hledal...
iPhone 5s 32 GB
iPad Air 32 GB
iPad Air 32 GB