HandBrake - iphone video converter

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Martyn | sob pro 06, 2008 10:59 pm

HandBrake - iphone video converter

--- edit rony ---
pad ipod iphone video converter konvertor konverze divx xvid mkx m4v mp4

Handbrake je najlepší konvertor videa pre mac, linux aj windows s podporou mkv, mp4 a vkladania titulkov do kontajnera vrátane možnosti ich sledovania na iPhone/iPade.

HandBrake: http://handbrake.fr/
Download: http://handbrake.fr/downloads.php


--- edit ---


Poradil by mi prosim někdo, jak pomocí totohle programu dát DVD do formátu pro iP? Nějak sem zkoušel, ale pořád mi to nejde..
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

ls8 | pát pro 12, 2008 10:39 am

Re: HandBrake

Pro kódování videa z DVD i DVB-T používám následující nastavení, kvalita výstupu je srovnatelná s DVD, dostačující i pro přehrávání na 82cm LCD TV. Samozřejmě záleží na kvalitě vstupu. Při kódování z horšího vstupu stačí nastavit menší rozlišení a nižší datový tok.

/Applications/HandBrakeCLI -i <vstup> -o <vystup.mp4> --main-feature -e x264 -b 1800 -X 720 -a 1 -E faac -B 160 -R 48 -6 auto -m -5 -9 -2 -x b-adapt=2:rc-lookahead=50

--main-feature: Kóduj pouze hlavní video (pro konverzi z DVD, automaticky vyhodí reklamy, kóduje jen hlavní film)
-e x264: Video enkoder x264 (implementace kodeku H.264)
-b 1800: Video bitrate 1800 kbit/s
-X 720: Maximální šířka výsledného videa 720 bodů
-a 1: První audiostopa. Při konverzi z vícejazyčného zdroje lze specifikovat více stop, třeba -a 1,3
-E faac: Audio enkodér faac (implementace kodeku AAC)
-B 160: Audio bitrate 160 kbit/s
-R 48: Audio vzorkovací frekvence 48 kHz
-6 auto: Automatická volba počtu kanálů (mono, stereo, 5.1 podle zdroje)
-m: Vlož informace o kapitolách (víceméně pouze pro konverzi z DVD nebo z MKV s uloženými kapitolami)
-5 -9: Odstranění prokládání - deinterlace
-2: Dvouprůchodové kódování
-x b-adapt=2:rc-lookahead=50: Další pomocná nastavení kodeku x264 (kvalitnější algoritmus volby B a P snímků, zvýšený počet snímků pro predikci změny scény)

Pro konverzi z DVD lze dále specifikovat číslo titulu (-t #) a číslo kapitoly nebo kapitol (-c 4, nebo -c 2-8).

Aktualizováno 27.1.2011 pro HandBrake 0.9.5.

Ukázka výsledného videa: http://www.edisk.cz/stahni/22063/720x40 ... .98MB.html
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

Uživatelský avatar Martyn | pon pro 15, 2008 9:01 pm

Re: HandBrake

No, ale já nvm jak tam nacpat DVD. Nikdy se mi nezobrazí v tý nabídce..
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

Uživatelský avatar Martyn | úte pro 16, 2008 6:10 pm

Re: HandBrake

no, to sem zkoušel už asi 5x krát s různejma DVDčkama a nikdy se mi tam nezobrazí, a když si ho tam vyhledam, tak se mi rozdělí na audio a video..
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

mike0007CZ | úte pro 16, 2008 7:25 pm

Re: HandBrake

No to je vše co potřebuješ. Tzn. odklepni to ve stavu když vidíš to Audio a Video. Pak nastav konverzi, doporučuji omezit velikost tak na 400-500 MB, zadej 2 průchody (první turbo), vyber audio kanál (jazyk) a omez ho tak na 90 kB. No a pak spusť Start.
edit
DVD se ti tam nezobrazí jako film, ale Handbrake vybere hlavní film automaticky.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 552
Registrován:
pon pro 03, 2007 6:05 pm
Bydliště: Brno

Uživatelský avatar Martyn | úte pro 16, 2008 8:12 pm

Re: HandBrake

ok, dík
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

Patt | pát pro 26, 2008 11:36 pm

Re: HandBrake

nevite nekdo v cem delam chybu kdyz se mi to nove video udela ve velikosti 24 bajtu ? :-D
 

Cimanka | sob pro 27, 2008 9:54 am

Re: HandBrake

Dobrý den, potřebovala bych poradit s následujícím: přes Handbrake jsem si konvertovala film, vše ok, jdu konvertovat druhej a vždycky když zvolím "source" a označím film, tak jakmile načítání dosáhne 99%, celé to spadne a program ohlásí neočekávanou chybu, pořád dokola, ale jen s tímhle jedním filmem....tak nevím co s tím, poradíte??
Díky moc!
 

Michal_x | úte led 06, 2009 9:59 am

Re: HandBrake

Ahoj, mám takovou otázečku.

Používám tento program na převod videa do IP a konečně mi videa z něho jdou přehrát. Mám však otázku, zda lze vybrat z disku více videí než pouze jedno.
Sice tam je nějaká fronta, která lze měnit, ale nepříšel jsem na to, jak do ní vložit soubor.
Předem děkuji za odpověď :wink:
 

papuča | pát úno 06, 2009 5:39 pm

Re: HandBrake

Čau čau

jak přidat titulky k filmu, který mám zvlášť. V handbraku? a na PCčku, ne na Macu. Trápím se s tím dlouho. Googlila jsem, ale tam je dycinky návod jenom pro Mac a ne jak to udělat ve windowsech... A přitom mi handbrake poradili v o Applu.

Díky :o
 

kills | stř úno 11, 2009 11:07 pm

Re: HandBrake

cimanka: ked encodujes z mp4 tak to niekedy zvykne padat

michal_x: tiez by som toto chcel vediet, ale mam pocit ze to nejde
 

mike0007CZ | čtv úno 12, 2009 9:51 am

Re: HandBrake

Michal_x píše: Mám však otázku, zda lze vybrat z disku více videí než pouze jedno.Sice tam je nějaká fronta, která lze měnit, ale nepříšel jsem na to, jak do ní vložit soubor.


CMD + B nebo v menu File - Add to queue
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
 
Příspěvky: 552
Registrován:
pon pro 03, 2007 6:05 pm
Bydliště: Brno

ls8 | čtv úno 12, 2009 11:13 am

Re: HandBrake

papuca: viewtopic.php?p=122820#p122820
michal_x: pro davkove zpracovani vic souboru je nejjednodussi pouzit CLI verzi HandBrake

Kód: Vybrat vše
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/soubor1.avi -o jiny_adresar/soubor1.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -2 -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/soubor2.avi -o jiny_adresar/soubor2.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -2 -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/soubor3.avi -o jiny_adresar/soubor3.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -2 -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1
atd.


Pro kodovani filmu z DVD pak
Kód: Vybrat vše
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/dvd/ -o jiny_adresar/film.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -d slower -2 -L -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1


Pro kodovani serialu z DVD
Kód: Vybrat vše
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/dvd/ -o jiny_adresar/epizoda1.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -t 1 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -d slower -2 -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/dvd/ -o jiny_adresar/epizoda2.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -t 2 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -d slower -2 -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1
/Applications/HandBrakeCLI -i adresar/dvd/ -o jiny_adresar/epizoda3.m4v -e x264 -q 0.589999973773956 -t 3 -a 1 -E faac -B 128 -R 48 -6 dpl2 -f mp4 -X 480 -m -d slower -2 -x level=30:cabac=0:ref=2:mixed-refs=1:analyse=all:me=umh:no-fast-pskip=1
atd.


Ve Windows misto / pouzit \, v Linuxu nebo Mac OS X lze s vyhodou pouzit cyklus "for ... do ... done" a je to na jeden radek. Koho zajima co znamenaji ty jednotlive parametry, pak: HandBrakeCLI --help
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

scorpi | čtv úno 12, 2009 2:06 pm

Re: HandBrake

To je sice super, ale toto je vlákno o Hanbrake :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
 
Příspěvky: 1769
Registrován:
stř bře 05, 2008 7:14 am

scorpi | čtv úno 12, 2009 7:53 pm

Re: HandBrake

dyť mě znáš, ne? :lol:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz
 
Příspěvky: 1769
Registrován:
stř bře 05, 2008 7:14 am

Zahradník | stř úno 25, 2009 4:16 pm

Re: HandBrake

Umí HandBrake do videa naimportovat titulky tak, aby je šlo pří přehrávání v iPodu zapnout/vypnout?
 

ls8 | stř úno 25, 2009 7:09 pm

Re: HandBrake

Ne, titulky se musi pridat dodatecne v muxo.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

Uživatelský avatar Martyn | stř pro 09, 2009 5:53 pm

Re: HandBrake

Nevíte, jestli nejde nějak obejít u DVD rippování to, že HandBrake vyžaduje VLC player? Mám Movist a rozhodně nechci instalovat něco, co nikdy nepoužiju..
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

Uživatelský avatar Tea Racer | stř pro 09, 2009 7:44 pm

Re: HandBrake

VLC player je vynikající přehrávač ktery je zdarma a jelikož si nese své kodeky v sobe nemusis instalovat nic jiného a je naprosto bezpečný. Ale nikdo Tě nenutí to instalovat, záleží na Tobe jestli chces používat Hand Brake.
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Příspěvky: 4013
Registrován:
pon bře 30, 2009 10:25 am
Bydliště: Tea-Earth.net

ls8 | stř pro 09, 2009 7:54 pm

Re: HandBrake

Handbrake vyzaduje VLC jenom pro prime kodovani z DVDcek chranenych proti kopirovani. Pokud na ripovani pouzivas neci jineho (treba RipIt), pak uz HandBrake tyto ripy umi zpracovat i bez VLC.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

Uživatelský avatar Martyn | úte úno 23, 2010 7:21 pm

Re: HandBrake

Tak pro ty co to ještě neví. Handbrake už umožňuje přidávání zapínatelných titulek, takže nepotřebujete další programy.
Soft subtitles
HandBrake can now include subtitle tracks that can be turned on and off, instead of rendering them onto the video track permanently (which also reduces video compression). This means you can include Closed Captioning data from DVDs and TV broadcasts, or find SRT text subtitle files on the 'net and include them. When using the Matroska container, you can also store the graphical subtitle images (VobSubs) from a DVD as a separate track. An added benefit is that multiple subtitle tracks can be included in the same output video.
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

morri21 | stř úno 24, 2010 9:26 pm

Re: HandBrake

Nebudem zakladat novy topic...napisem svoj problem radsej sem....da sa v Handbrake nastavit renderovanie len urcitej casti filmu ? Skoro kazdy program to umoznuje, ale v HB som to nenasiel zatial
 

ls8 | stř úno 24, 2010 9:33 pm

Re: HandBrake

Jistě. Pokud kóduješ přímo z DVD, můžeš specifikovat jen určité kapitoly, parametr "-c". Pokud kóduješ ze souboru, můžeš specifikovat začátek a konec parametry "--start-at-preview" a "--stop-at", ale podle dokumentace jsem to moc nepochopil. Asi bych to nejdřív střihnul třeba v MpegStreamClip a pak to teprve kódoval.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

morri21 | stř úno 24, 2010 9:38 pm

Re: HandBrake

vdaka za rychlu odpoved...problem je v tom ze bezim na linuxe a MpegStreamClip je len na Win a Mac...hladam nejaku alternativu k tomu, ale zatial bezuspesne
 

Uživatelský avatar Tea Racer | sob bře 06, 2010 12:22 am

Re: HandBrake

Ted jsme prevadel film a rozjiždi se mi zvuk :(
Stalo se to nekomu? Nikde nevidim audio video synchronizaci :(
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Příspěvky: 4013
Registrován:
pon bře 30, 2009 10:25 am
Bydliště: Tea-Earth.net

ls8 | sob bře 06, 2010 12:23 am

To se mi nikdy nestalo. Jakou verzi pouzivas?
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

Uživatelský avatar Tea Racer | sob bře 06, 2010 12:26 am

Re: HandBrake

0.9.4
Dal jsem ji na NB pripadne zkusim jiné zdrojove video ikdyž v tomhle zdrojovém to je v pořádku. Na stolním PC mam nejakou starši asi verzi HandBrake. Zkusím to tam snad ráno...

edit: Dal jsem jiny zdrojový soubor a už to jede jak má :-)
...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...

Děkuji, že nežádáte pomoc po soukromých zprávách.
Moderator fóra
Moderator fóra
 
Příspěvky: 4013
Registrován:
pon bře 30, 2009 10:25 am
Bydliště: Tea-Earth.net

Uživatelský avatar hawris | stř bře 10, 2010 7:15 pm

Re: HandBrake

chtěl jsem si stáhnout HandBrake ,ale ejhle hlašení ,,You can't open the application HandBrake because it is not supported on this type of Mac.
Nechápu jak nepodporuje MBW ,OS X 10.6.2

Nevíte někdo???

Díky
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
Host
Host
 
Příspěvky: 112
Registrován:
ned lis 01, 2009 11:00 am
Bydliště: Brno

Juramac | stř bře 10, 2010 8:34 pm

Re: HandBrake

jakou jsi si stahnul versi ? A odkud ? tady je jich vic. http://handbrake.fr/downloads.php
zkus obe (GUI nebo CLI) pro Mac OS X 10.5 / 10.6 - 64 bit
Meli by chodit bez problemu obe.
 

Uživatelský avatar hawris | stř bře 10, 2010 9:21 pm

Re: HandBrake

stahoval jsem z MacUpdate 0.9.4 a teď jsme stáhl 64/CLI z handbrake.fr a když rozklidnu /podotýkám není to ikona ananas /se mi objeví složka s názvem doc a složka HandBrakeCLI -po rozkliknutí na posledně jmenovanou složku se objeví hlaška v terminálu viz.dole.

Last login: Wed Mar 10 21:04:05 on ttys000
/Users/macbook/Desktop/HandBrakeCLI ; exit;
MacBooks-MacBook:~ macbook$ /Users/macbook/Desktop/HandBrakeCLI ; exit;
-bash: /Users/macbook/Desktop/HandBrakeCLI: Bad CPU type in executable
logout
[Process completed]


a nic se neděje :cry:
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
Host
Host
 
Příspěvky: 112
Registrován:
ned lis 01, 2009 11:00 am
Bydliště: Brno

ls8 | stř bře 10, 2010 9:26 pm

Re: HandBrake

HandBrakeCLI neni slozka ale binarka. Pokud jsi si opravdu stáhnul správnou 64bitovou verzi pro Mac OS X, tak jsi si stáhnul DMG obraz, ten je potřeba připojit, binárku přetáhnout ideálně do /Applications a odtamtud spouštět v terminálu, s příslušnými parametry. Pokud máš procesor Core Duo nebo starší, musíš ovšem použít 32 bitovou verzi.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

Uživatelský avatar hawris | stř bře 10, 2010 9:52 pm

Re: HandBrake

vyřešeno a již bežící .Díky za radu :wink:
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
Host
Host
 
Příspěvky: 112
Registrován:
ned lis 01, 2009 11:00 am
Bydliště: Brno

ls8 | stř bře 10, 2010 9:53 pm

Re: HandBrake

Napiš, v čem byl problém, třeba se to někomu bude hodit.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)
 
Příspěvky: 11452
Registrován:
pát črc 11, 2008 6:52 pm
Bydliště: CZ

Uživatelský avatar hawris | stř bře 10, 2010 11:22 pm

Re: HandBrake

stáhl jsem 64bit verzi ,ale správně měla být 32bit pro muj procesor. :)
iPhone 6 16GB GS
iPad2 16GB black
Macbook Pro 13 -I just got married
Host
Host
 
Příspěvky: 112
Registrován:
ned lis 01, 2009 11:00 am
Bydliště: Brno

Sedyman | stř dub 14, 2010 6:25 pm

Re: HandBrake

Nevi nekdo co delam spatne?Naimportuju film v avi,chci ho dat do mp4,dam tam ext.titulky dam forced only,default,ale titulky se mi u videa nezobrazi.


Diky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 424
Registrován:
sob dub 26, 2008 8:13 am
Bydliště: Hranice

Uživatelský avatar Martyn | stř dub 14, 2010 6:31 pm

Re: HandBrake

A to se ti nezobrazí u videa ta ikonka na pouštění titulek, nebo je pustíš a přesto nejsou vidět?
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

Sedyman | stř dub 14, 2010 6:34 pm

Re: HandBrake

no v iphonu jsem to jeste nezkousel,ale jinak v ruznych prehravacich na macu titulky nejdou.Chtel bych je tam dat natvrdo,ne soft.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 424
Registrován:
sob dub 26, 2008 8:13 am
Bydliště: Hranice

Uživatelský avatar Martyn | stř dub 14, 2010 6:41 pm

Re: HandBrake

Teď si nejsem jistej, ale pokud je chceš do videa natvrdo, nestačí zaškrtnout "Burned In"?
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

Sedyman | stř dub 14, 2010 6:47 pm

Re: HandBrake

no,to prave nejde.je tam defaultni stop a pak moznost import ext.srt subtitles.Kdyz tyhle titulky vyberu,tak polozku burned in nemuzu zaskrtnout.
EDIT:tak uz to funguje,nevim,proc to predtim nefungovalo.Samozrejme,ale nefunguje diakritika.Nepomohlo by zmeneni kodovani?Mam tam ISO 8859-1

Diky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
 
Příspěvky: 424
Registrován:
sob dub 26, 2008 8:13 am
Bydliště: Hranice

Uživatelský avatar Martyn | stř dub 14, 2010 6:55 pm

Re: HandBrake

Tak teď sem to taky zkusil a ani mě to nejde. Google mi hodil pár témat a tam sem se dozvědel tohle:
To hardsub from an SRT would require a resolution independent, cross platform font rendering library.

a to aktuální verze HB neumí.
http://trac.handbrake.fr/wiki/Subtitles
Naposledy upravil Martyn dne stř dub 14, 2010 6:57 pm, celkově upraveno 1
MacBook Pro (2008)
iPhone expert
iPhone expert
 
Příspěvky: 986
Registrován:
pon lis 24, 2008 2:21 pm

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Videa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé