Vliv častého nabíjení na baterku?

Odpovědět
Reyn
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Vliv častého nabíjení na baterku?

Příspěvek od Reyn »

Julek píše:ták tohle je přesně můj názor.. kupujeme na iPhone pouzdra za 1000 kč a pak se tu řeší v ČR dostupná baterie za pár stovek..
.

iPhone jsem v ruce nedrzel, takze nevim jestli jde otevrit, ale co Ipod Touch ? Do toho se nemam sanci dostat, pokud bych chtel vymenit baterku, takze mi nezbyva, nez ho poslat zpet do Applu, ze ? A to asi uz nestoji jen par stovek.

Julek
Administrator
Administrator

Příspěvek od Julek »

Na fóru v návodech je postup jak se iPhone rozebírá..

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek

M29
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Příspěvek od M29 »

Myslím, že výměnu baterie by zvládl kdejaký servisní technik, viz. co doporučoval Moren.

PetrK
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od PetrK »

at si rika kdo chce co chce, caste nabijeni baterie neni dobre, sehnal jsem iphone znamemu a ten me ho ted daval na prestelovani a baterka pri edge,wifi atd vyplem jen 3-4 hodiny? to je fest malo

muj iphone zpocatku bez surfeni daval i 2-3 dny

ted den a pul pri absolutne stejnem(spise) nizsim pouzivani

apple se zas kasa ale to casty dobijeni je znat
iPhone 3GS 16GB White
http://iphonehry.cz

jennydrums
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od jennydrums »

Dobrý článek o bateriích a jejich nabíjení v iPhonech, iPadech atd.

http://www.[BULVAR: odkazujte na jiné zdroje]/2012/03 ... -zarizeni/

niky79

Příspěvek od niky79 »

spachal_tmp píše:Naopak, pokud to je li-on clanek (stejne jako li-pol), je caste nabijeni pouze vyhodou. Referenci muzou byt napriklad vesmirne satelity, ktere maji akumulkatory nastavene tak, aby se vybijely jen z par % kapacity a pak znova dobijely. Na zivotnosti to pouze prida.

Ono kolem akumulatoru panuje opravdu hodne predsudku, malokdo je ochotnej si fakta overit ..

Ve vesmirnej satelitech neni LIOL/LIPOL, ale NICD, ne? Prave kvuli dlouhodobemu pouzivani. Oveř si to :D

Jinak ten clanek na LSA je plny bludu (pokud pominu, že autor se nenaučil psát procenta s mezerou). Napriklad toto je uplny nesmysl:

"Jediné co se doporučuje je, že pokud své zařízení dlouhodobě nepoužíváte, je vhodné jej minimálně jednou za měsíc nechat zcela vybít a opět nabít na 100%"

Pro dlouhodobe nepouzivani se ma LION/LIPOL baterie nabit na cca 60-70 %, ani omylem na 100 %. Takto nabity a nepouzivany clanek totiz postupne zvysuje zvysuje svuj vnitrni odpor, coz snizuje treba hodnotu proudu, ktere je schopna baterie vydat.

Odpovědět