Čo budeme potrebovať
- iPhone 2G s Jailbreakom

- V iPhone nainštalovaný Firmware 3.0
- V iPhone nainštalovaný Terminal
- Prístup do iPhone cez nejakého SSH klienta ja som použil T-PoT
Krok jedna
- Vytvorte si na ploche adresár s názvom Push
- Stiahnite si nasledujúce dva súbory a uložte si ich do adresára Push ktorý ste si práve vytvorili na ploche.
PushFix
push_test_bin
- Rozbalte rar archív PushFix a push_test_bin v adresári Push

Krok dva
- Pripojte iPhone k PC pomocou USB káblu a spustite Total Commander

- V ľavom okne sa preklikajte do adresára Push ktorý ste vytvorili na vašej ploche.

- V pravom okne sa pripojte do iPhone cez plugin T-PoT a prejdite do zložky /private/var/Keychains. Môžete použiť aj iný alternatívny SSH program na pripojenie vášho iPhone cez SSH (napr. WinSCP, iPhone Tunnel, Transmit, CyberDuck)
- Z ľavého okna Total Commanderu z adresára PushFix prekopírujte súbory inject a nimble do pravého okna.
- Mali by ste tam mat aj súbor keychain-2.db ten si zazálohujte buď do PC alebo si v iPhone vytvorte adresár Záloha ako som to spravil ja.

Krok tri
- V ľavom okne Total Commandera sa presuňte do adresára push_test_bins a prekopírujte všetky súbory (push-cert, push-key, youtube-key, youtube-cert) do pravého okna teda do (/private/var/Keychains)

Krok štyri
- Vo vašom iPhone spustíme aplikáciu Terminál

- Do príkazového riadku napíšeme su a ťapneme na return potom zadáme heslo alpine potvrdíme tlačidlom return. (heslo sa vám nebude zobrazovať! jednoducho ho tam napíšte)

- Do príkazového riadku napíšeme cd / a ťapneme na return

- Do príkazového riadku napíšeme cd /private/var/Keychains a ťapneme na return

- Do príkazového riadku napíšeme chmod 755 nimble a ťapneme na return

- Do prikazoveho riadku napiseme chmod 755 inject a ťapneme na return

- Do príkazového riadku napíšeme ./inject a ťapneme na return. Súbor inject sa spusti a vygeneruje certifikáty.

- Aplikáciu Terminal môžete zavrieť.
Krok päť
- Z vašeho iPhone odstráňte všetkých IM klientov ktorí využívajú Push notifikácie. (IM+, BeeJive, TapTap) V mojom prípade to je IM+.

Krok šesť
- Vypnite a zapnite váš iPhone

Krok sedem
- Nainštalujte späť aplikáciu podporujúcu Push notifikácie v mojom prípade IM+

Krok osem
- Chodte do Nastavenia > Hlásenia > a zapnite ich. Uz by ste tam mali mat aj aplikácie ktoré podporujú Push notifikácie (v mojom pripade IM+) Zapnite si ako chcete aby sa vám signalizovali nové spravy.

Krok deväť
- Hotovo

Diskusia k návodu: diskusia
dodo