Ahoj, chci se zeptat po JB ipadu. co potom z cydie instalujete? .
Skrytý text (Ctrl-A)
PS: je tam nějáká app pro ipad která umožní libovolně stahovat soubory do IP a pak si je přez něco pustit? třeba film + titulky? nebo cokoliv jineho? jako na normál PC? to je to co mi na zařízení pro internet hodně chybí.
[edit=RONY]DOPLNENIE TEMY VLAKNA
Skuste podrobnejsie popisat co z Cydia pouzivate a prosim, co najmenej samotnych nazorov a pridajte fakty, argumenty, popisy situacii, sposobov pouzivania, skuste aj povedat, ci to zrychluje, zlepsuje a podobne. Ale konkretne veci, nie "nazov app" a tri slova a z toho dve su "musim mat." Predstavte si obecenstvo, ktore nema v ipade jailbreak a predstavte si, ze nim nechcete pohrdat, len preto, ze nechce, nevie, ale skuste ist na to vysvetlovanim. CAST PRISPEVKOV SOM VYMAZAL A BUDEM MAZAT. Najma tie, kde nebolo pochopene zadanie berte to ako nahradu skoly. Prosim ludi co maju iba nazor, aby presli niekam inam
moc prehnane predstAvy, v appstore si kukni app buzz na tie filmy a potom si zhodnot, ake su moznosti. na rovinu, nic moc a nic sa jailbreakom nezmeni.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
mac mini iPhone 4 5S X 13 Pro iPad Pro Pencil TV4 HomePod WATCH AirPods
pokud to chápu tak je to na vzdálenou plochu ne ? nebo ne ? to by neřešilo co po tabletu chci
chci jen tu maličkost abych mohl na ipadu na cestách stahovat soubory, pdf video, hudbu a pouštet to na ipadu když nemám PC i sebe. od toho je snad tablet ne ?
v principe ano. Poznas iphone a jeho moznosti? Ak ano, tak poznas zhruba moznosti iPadu.
uplne zle si zacal. zrejme nemas predstavu ani zhruba o moznostiach iphone ci ipadu ale zacal si s otazkou o jailbreaku. Tudiz, mas asi aj dost naivnu predstavu o zazracnych liekoch, ktore jailbreak (podla teba) prinasa. JB nic svetoborne neriesi. Neurobi z kacicky krasnu princeznu. Podstata je totiz v tom, co kto vidi, niekto kacicku a niekto uz teraz princeznu
Zacni spoznavanim iPhone, tym spoznas iPad.
havlbrod: Tohle sis měl hledat před koupí. Jailbreak není nic jiného, než zpřístupnění adresářové struktury - žádná zázračná věc. iTunes bude i nadéle tvůj prostředník mezi počítačem a iPadem.
Jailbreak ti stahovani a prehrani souboru/filmu/ primo v ipadu samozrejme umozni. Pres download manager stahnes soubor/napr dovnload manager/ potom rozbalis archiv v ifile z cydia a potom prehrajes napr. v Buzzplayer.
este by som upresnil ze buzz player vie po novom aj stahovat a rozbalovat ZIP subory, takze zase krocik kupredu... aj ked osobne toto neriesim, idem niekde na dlhsie, dam si do ipadu aj 4 sezony nejakeho serialu a to vystaci na neskutocne dlho
Díky no já Ip měl než mi ho ukradly .-) a to je rok:-) od té doby jsem spíše naivně doufal, že se něco pohlo kupředu takže asi klasika jako a Ip bude to přez vzdálenou prochu a je to .-)
co tak koukám tak JB na Ipadu nemá valnou cenu, app si kupuju to mi problém nedělá, ale je pravdou že na IP jsem ho měl a byl jsem sním spokojen tak, že bych IP bez JB nechtěl tam bylo rozdíku opoznání výce:-)
JB nemám, ale i teď jde přes app Filer stáhnout film nebo hudbu z ulozto.cz (příklad) a pak spustit, přes VLC player. Funguje to bez problému mám to odzkoušené. Jediném problém je s titulky.
Já mám JB, nainstalovanej iFile, safari download manager. Stáhnu soubor, přes iFile jej najdu nebo přesunu a pak zobrazím, přehraju... Škoda, že o neumí už v základu, takovej finder by se mi líbil...
Mám JB v iPadu 4.2.1 a já už dělám JB jen z tendence, nikdy člověk neví co tam může potřebovat
iPhone 6S Plus 64GB Space Gray 9.2 iPad Mini Retina 16GB White WiFi 9.2 Macbook Pro 13 2.4GHz Intel Core i5 16GB ram 256GB SSD Intel HD Graphics 3000 512MB Mac OS X El Capitan 10.11.2
Tak me se jailbreak hodí na ipad 3g 16gb prvni gen toto: PhoneIt ipad - aplikace dovoli vyuzivat simku v ipadu na 100 % - budete moci posilat prijimat sms a tel. Hovory Sbsetings - jednoduše se hodí pro rychlé nastavení, reset ramky atd Retinaipad- Spusti iphone aplikace v lepším rozlišení (retina) Pdanet- umí vytvořit s mobilniho připojení wifi hotspot pro ostatni zarizeni Tvout2 - zrcadlení obrazu na tv Povolení multi touch gest (vychytavka) pomoci redsn0w
Na iphonu jsem nak jb fakt nemusel ale co mam ipad tak tam ten jailbreak má smysl zejména u 3g verze prvni generace, prida to tomu navic nejakou funkční hodnotu a rek bych i o dost..rad bych se dozvedel jake dalsi jeste vychytane aplikace pouzivate vy z cydie na ipadu.
Predosle vase zvasty su z vacsiny offtopic: placuce prosby "ako urobim jailbreak" a ine idiotiny, ktore mi hovoria, ze mate problem s pochopenim TEMY rozhovoru. Takze obnovujem toto vlakno s jasnou otazkou:
1. mam v iphone jailbreak, na 2G je to nutne, tam nemusim diskutovat ci a preco. tu pouzivam iBlacklist
2. mam v iphone 4 jailbreak, postupom casu ako iOS rastie mi odpadavaju dovody mat ho. Naposledy "padol" MyWi a uz mam Personal Hotspot. Zostali mi vaznejsie dovody: sbsettings, iphonedelivery a tak trochu sa mi paci Activator. Viac ich nemam.
3. mam ipad a vyse roka som nenasiel jediny vazny dovod nasypat don jailbreak. Nic z vyssie menovaneho totiz na iPade nedava zmysel.
4. Tak mi povedzte KONKRETNE veci z Cydia, ktore na iPade "musia" byt a NIE su to vyssie menovane. Povedzme, ze veci ako "skinovanie/temovanie", veci ako "strasne musim mat pristup do suboroveho systemu" som uz pocul. Hodte nieco vychytanejsie a popiste nie dvomi slovami typu "bez XY to nejde!" Radsej na mna skuste agitaciu, ked danu vec poriadne popisete preco to ma logiku, preco to potrebujete.
Toto je TEMA tohto vlakna, tak sa posnazte. Kolkokrat mi sem date dovod pre jailbreak, tolkokrat popriete, ze tie stovky z vas s jailbreaknutym ipadom chcu iba kradnut aplikacie a hry. Kto zacne o kradnuti dostane ban :)
a precitajte si prispevky od zaciatku, neopakujte to iste, co ti pred vami, iba ak chcete ich kratke neuplne a nepresvedcive vyjadrenia poriadne vylepsit a prebit nepriestrelnymi argumentami :)
Co tak sbsettings, Remove BG, iFile( pre mna najuzitocnejsia aplikacia), Safari download manager, retina pad, activator. Neviem podla mna je toto dost dovodov. Samozrejme je to moj nazor.
polovicu veci uz priamo spomenuli ti co pisali pred tebou. o druhej polovici si nenapisal nic ani len nazor :-)
precitaj este raz moj text :) Chcel som ARGUMENTY, nie nazor.
Motto: Nazor sa urobi kazdemu, co najde vlhko na stolicke. Ale argumenty vysype ten, co uz si vie z konkretnych veci ten nazor podporit.
Pravda. Bol to len nazor. Ale argument typu vyuzitia obycajnej 16 gb flashky pomocou iFile stoji za uvazenie. Kedze mam 16 gb verziu takto si mozem jednoducho tu pamat rozsirit. Podla mna je to celkom vyhoda. Ja by som uz len koli tejto moznosti ten JB urobil. Niekto podobne vec riesi pripajanim iPadu na pc a niekto pracuje len s iPadom a nepripaja ho skoro vobec k pc.
tvoj prvy prispevok nebol nazor, len si nieco vymenoval :-)
takisto som v texte poprosil, aby ste zbytocne neuvadzali prave iFile resp. "otvorenie suboroveho systemu".
Ja chapem, ze su ludia, co prepajanie ipadu s pocitacom z nejakeho dovodu "nelubia" a aj ked v tom osobne nevidim ziadny problem ba dokonca vidim bez problemov domacu NAS, pretoze predpokladam, ze pomocou toho otvoreneho suboroveho systemu aj tak nevyriesis uplne dokonale vsetko. No je to vedlajsie, tento system si predstavit viem a uz som uviedol, ze prave toto spominat netreba. Teda cakal by som, ak uz teda sa k tomu TREBA vratit, nejaka solidna argumentacia na konkretnom priklade, ktory skutocne rutinne clovek pouziva a v ktorej sa nachadza. Vseobecne kecy o tom, ze iFile otvori suborovy system a viem z nejakej pripojenej pamate cosi kopirovat, to je snad prva veta marketingovych kecov k danej aplikacii :-) Naviac pochybujem, ze je to tak ako tvrdis, ze tym "rozsiris" pamat ipadu. Nerozsiris :-) len pripojis nejaku separatnu externu. Pricom predpokladam, ze drviva vacsina aplikacii v ipade o nej nema ani tusenia a cely manazment pripojeneho datoveho priestoru musis robit v iFile, co je povedzme trochu menej zaujimave :-)
Ked to potom zoberiem z pohladu tohto tvrdenia, tak dropbox mi rozsiruje "pamat", moja domaca niekolkostogigova NAS mi rozsiruje "pamat" :-) a cely obsah Youtube mi rozsiruje pamat :-))
Ba dokonca si viem predstavit SBsettings, no zatial som ho prave na ipade nepotreboval, na iphone jednoznacne ano, avsak urcite existuju ludia, co si na ipade musia cosi "prepinat" :-) preto ani tu nepotrebujem spominat, lebo spomenute bolo.
Chcem subor solidnych argumentov (nie nazvov aplikacii) a situacii, kde jb je uzitocny. Zatial som sa nedozvedel nic nove ani zaujimave k zamysleniu nad tym. To nie je zle, ty jednoducho pouzivas veci, co tu uz spomenute boli. A zatial nic ine v prospech jb na ipade nebolo spomenute :-) (mena dalsich programov mi bud nic nehovoria alebo si nic nenapisal v com su "nenahraditelne") :-)
Ja osobne po dvoch tyzdnoch pouzivania iPad2 JB pouzijem na:
1) Zmenu defaultnej virtualnej cz/sk klavesnice. (Neviem ci 5row keyboard bude fungovat na iPad2 s 4.3.3, niekde som cital ze je potrebny OS<4.3 a ci sa bude dat zmenit mapa na cz/sk znaky, ale skusim sa s tym pohrat, pripadne napisem autorovi) Totiz rozlozenie default klavesnice je absolutne nepouzitelne na pisanie dhsich textov. Podrzat pismeno pol sekundy na diakriticky znak neskutocne zdrzuje a otravuje, o pisani akcentov najprv znak potom akcent ani nehovorim. Nechapem ako o takomto sposobe pisania akcentov Apple mohol vobec uvazovat, nieto este naprogramovat. Taka klavesnica je vhodna max tak na iPhone, kde pisem max SMS-ky.
2) MyWi ... Akosi Apple na iPade pozabudol (neviem aka marketingovo-obchodna strategia za tym je) povolit pre iPad akykolvek (USB alebo BT alebo WiFI) tethering, a kedze mam ovela lepsi datovy program na SIM-ke, ktoru mam v iPade ako na tej ktoru mam v iPhone a kedze obe su firemne a nevyberiem si, a obcas inet potrebujem (prave z tych firemnych dovodov) cez ntb a nechce sa mi prehadzovat SIM do 3G modemu hore-dole, tak budem musiet zainvestovat do MyWi. Akurat cena je dost velka, mohli by ju znizit, nakolko iPhonisti su uz za vodou a iPadistov co MyWi potrebuju nebude az tak vela...
3) Este mi vadi prehravanie hudby pomocou iTunes (nemozem si pomoct mam rad prehravanie pomocou adresarovej struktury (aj ked otagovana je)) a tak nejake dTunes by bodli s priamym uploadom hudby s adresarovou strukturou, ale toto je uz len "nice to have" viem prezit aj s iTunes... resp teraz nemam ziadnu hudbu v iPade a pouzivam streamovanie cez iSUB z mojho NTB beziaceho doma.
4) Toto je uz len zbozne zelanie: Keby niekto dal von JB aplikaciu (Apple takuto v zivote neapprovne) ktora umozni splitnut screen na 2 az 4 okna a v kazdom okne bezat inu aplikaciu tak to by som sa naozaj potesil. Zatial na to pouzivam "Side by side" ale nie je to ono. Totiz na studium jazykov sa mi osvedcili bilingualne knihy (lava strana co ja viem vo francuzstine prava po slovensky/cesky), takze otvorit si dve ebooky naraz na obrazovke iPadu by bolo super. Plus nejaky slovnik v dalsom okne. Teraz ich musim konvertovat do pdf a pouzivat online slovnik, (ale nejako to ide a ziaduci efekt som dosiahol)
Zaver: Kedze mam JB od vcera tak este nic z tohoto nemam len uvazujem co ma za dva tie dva tyzdne vlastnictva iPadu napadlo, ze mi chyba. Podstatne su tie prve dva body... Ta klavesnica je naozaj zlaaaa...velmi zlaaaa... Dalsi je SBSsettings - navykovka z iPhone ale inak je to drobnost, iPad sa da ovladat aj bez toho, ale s nim je to prijemnejsie... Inak vseobecne viacero JB aplikacii je o sprijemneni ovladania... a vobec preco nie? Keby nebol JB a Cydia appz Apple by nebol az tak nuteny pracovat na vylepseni iOS-u.
To rony: Pytal si sa co z toho mam. Mam z toho to co som napisal. Asi som trochu zakonzervovany, ale myslim si ze takych ludi je viacej ktory pracuju a su zviknuty pracovat s Windowsom a jeho filozofiou. A tato moznost pripajat flashku a upravovat si foldre v ifile mi tak trochu zostal. A je pravda rony ze ty si mozno zvyknuty na iny OS a presadzujes ze je to inak lepsie. Ale niekomu to jednoducho inak lepsie nemusi byt. Mne napriklad nevyhovuje stale pripajat ipad k velkemu pocitacu a pouzivat iTunes, ktory sa mi pacil naposledy od kedy bol fw 3.1.3 ( vtedy som si ho zastaval ). Preto je tu moznost jb a robit veci inak. Pre niekoho zlozite, pre niekoho menej. Je to len otazka uhla pohladu. A taktiez moznost rozsirenia tu tak je( pravda nie v pravom slova zmysle, aplikaciu na flashku nenahras, ale filmy na cestu a dokumenty ano). A pre ludi co vela cestuju a nemaju notebook ( alebo maju a necestuju s nim ) su tieto moznosti vyhovujuce. Chcel si argumenty preco niekto ma ten jb na ipade. A este ten Safari download manager. V tom vidim ja tak isto celkom vyhodu. Ja si stahujem veci priamo do ipadu, dokonca aj torenty. Mna nebavi si stiahnut film na pc a odtial ho davat do ipadu. Stiahnem si ho rovno do ipadu. Ospravedlnujem sa za dlhy topic ( a za mozne chyby, pisem na iPhone).
1) len poznamka: ale SK/CZ klavesnica uz na iOS existuje, taka s mrtvym klavesom, kde nemusis "drzat" klaves aby ti vybehol zoznam pismen s hackami. (Samozrejme ta sk/cz virtualna je aj tak blba, lebo mrtvy klaves sa stlaca AZ po stlaceni pismena, nie klasicky pred nim). Staci si v Settings nastavit u Keyboard aj tie nase a potom sa klavesnice prepinaju tou ZEMEGULOU na klavesnici. ESte poznamka: akonahle k ipadu pripojis externu klavesnicu (BT alebo USB) tak sa na nej pise uplne identicky ako na pocitaci (mrtvy klaves ako prvy)
2) MyWi ma teda este nejake vyuzitie? na iPade nie je Personal Hotspot? divne. nejako ma to nenapadlo. Dobry bod.
3) toto je ale fantazia, co? :) mne sa naopak iPod paci zo vsetkych prehravacov hudby najviac. Rozhodne kvoli tym statistikam, ktore mi robi. Ale ipad nie je je dobry prehravac na hudbu, ani nemam v plane si ho zaplnat muzikou. takze je to mimo mna. BTW: preco neskusis na muziku cojaviem GoodReader, pokial viem, mp3ky vie prehrat :)
4) iphone a ipad spolu. Toto co pises je zaujimave ale zrejme absolutne marginalne. Vacsina ludi to vyriesi dvomi tabletmi, pocitacom a pod. obcas to pouzivam tak, ze mam iphone a ipad naraz.
Pindo: ja som chcel dlhsiu argumentaciu ale nie take, ze "ja to tak myslim (a nenapises ani ako) a to je moj nazor". Preto som 2x zopakoval, ze si nazor este nepovedal :))) Mozno konecne teraz naposledy si par slov pridal ale to predtym bolo len "mam taky nazor" :)
Islo mi o to, ze mate v tomto vlakne urobit argumentaciu pre jailbreak, ukazat konkretne vyhody. Nie deklarovat akesi nazory, ktore ani nicim zvlastnym nepodporite, len akoby ste zdvihli ruku do poctu, to je malo :-)
Stale mam pocit akoby si nepochopil dobre zadanie :)) Kde som spravil pri pisani chybu? :)
pindo "stale pripajat" ja stale nepripajam ipad k itunes :) raz denne, niekedy nie. Ale naopak, sedim za pocitacom a obcas si upravujem logiku fungovania itunes (smartlisty) a tie mi ale pri kazdej synchronizacii sypu vzdy novy obsah do ipadu (aj). Takze naozaj to nemam tak, ze som obeseny na tom kabli. V skutocnosti vacsinu prace urobi pocitac s itunes a ako zaver to len prepojim, syncne sa to uz bezomna. Ziadna otrava, ziadna manipulacia. Len si myslim, ze pocitac je na to univerzalny, aby urobil kopec roboty, ktoru by som robil na ipade ako postihnuty mentalne :) (a prepac, smrdlikanie po ipade kvoli suborom sa mi take zda = to iste na pocitaci urobi software dokonca casto aj za mna a bezo mna). :-)
Mna ale zaujima nejaky pozitivny popis nejakych vyhod, naozaj "killer" zalezitosti, ktore pouzivate. Realne situacie, kde sa zvysi efektivita a to radikalne.
Priklad: na iphone je prepinac Bluetooth zastrceny v Settings. SBSettings mam tento prepinac hned (aj ked na rovinu, je mi nanic, lebo musim este pripojit zariadenia a aj tak musim lozit do toho menu). Ak denne zapinam 2-3x ten bluetooth, tak usetrim cas, je to pohodlne, prepinace su pokope atd. To je znacna vyhoda a vacsia efektivita.
Tak nejak si to predstavujem. Ty si ma pindo zobral ako nepriatela, ktoreho musis odstrelit, lebo ti berie tvoj jailbreak. To je hlupost. Ja chcem, aby si mi to podal tak, aby som nasiel nejake dovody pre jailbreak. Skoda, ze s pisanym textom je problem, ze ho malokto vie pochopit :)
Rozumiem a pochopil som. Ja toto vyuzivam na cestach. Hlavne na filmy. Chodim casto na vikendy a aj na cele tyzdne z Bratislavy na stredne slovensko. Cesta vlakom 3,5 hodiny. A chcem zabit cas a tych 16 gb nestaci na filmy za predpokladu ze tam mam kopec aplikacii. Tak mi ta flashka vie ulahcit zivot tym ze v nej budem mat filmy seriale. Taktiez ked chcem od niekoho nieco, supne tam a je to. A taktiez aplikaciu Remove BG si nemozem prestat chvalit, pouzivam ju v podstate stale, kedze ipad nema dostatok ramky tak mam nastavene gesto ktorym si aplikacie v multitaskingu vypnem. Pre mna velmi potrebna aplikacia.
A rony, mas pravdu, presne som ta nepochopil predtym. Cize stale je tu ta moznost jailbreaku a vie to ulahcit zivot, sice menej ako v iPhone, ale stale vie. To su realne pripady kedy ja vyuzivam aplikacie z Cydie. Mozno sa niekto necha insporovat a bude pouzivat iPad podobne. A ja synchronizujem iPad z pc asi tak raz za mesiac. Nepracujem uz na stolovom pocitaci a snazim sa vsetko robit na iPade.
Jasne, tomuto konecne lepsie rozumiet :))) Preto mam 32gb ipad a keby som vedel, ze budem s tym lozit po svete, tak beriem hned 64 :)
pocitam, ze 1gb m4v (mp4) film ma tak dve hodiny, takze toho mozem v nom mat bohate. Na cesty si ale vzdy beriem Stanzu :))) tam mam z 200kb knizky niekolko dni zabavy :)
Ja mam ipad ako domaci stroj, takmer nikdy s nim nikam nelozim, to bude zasadny rozdiel. Len by som miesto tej 16tky radsej siel do vacsej :) predsa len obcas viem, co je to za peklo s kablami a cimprlatkami, ktore k tomu musis naviac nosit :)
btw: 3,5 hodiny to znie ako Prievidza :)
GuizmOVPN - OpenVPN klient pro praci MarkRead - moznost oznacovat vsechny/vybrane emaily jako prectene BrowserChanger - pouzivam iCab a chci aby mi fungoval jako default browser SBSettings - to je takovej bonbonek, to bych dokazal ozelet ale kdyz mam JB tak to tam mam
--- iPhone 7 iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil Macbook Pro 13" 2017 iMac 21.5" late 2012 Apple Watch 3 Sport 42mm
Sice ipad nemam, ale myslim si, ze vetsinu app ze cydie bych si tam dal ze stejneho duvodu co je mam v iphone. Guizmovpn potrebuji na svou vpn sit ressuported na svuj neoficialni av kabel 3gunrestrictor na normalne vypadajici youtube prez 3g veency - na vzdalenou plochu folderenhancer na slozky ve slozkach emulatory dosu, scummvm a dalsich platforem
a dalsi ruzne vychytavky bez kterych se da zit, dokud si je clovek nevyzkousi a nezjisti, ze s nima to jde prijemneji (napr. app co jsem pred chvilkou testoval Samba pracuje jak ma, takze radost) JB proste dela z iOS firmware skutecny operacni system s klady a zapory jako maji ty ostatni.
Naposledy upravil(a) pegancr dne ned črc 10, 2011 12:02 am, celkem upraveno 1 x.
eRiper píše:Jsem rád, že přišel JB na iPad 2 ihned po jeho koupi minulý týden
Já jej využívám jen pro utilitku RetinaPad, která dovoluje iPod/iPhone aplikacím běžet v rozlišení 960x640.
To jsem si taky nainstaloval, ale přijde mi, že to snad skoro nefunguje...navíc i bez toho RetinaPad tam mám u těch aplikací to zoomování jen 2x..neudělal to náhodou Apple už přímo do iOS?
Apple iPod Shuffle 5G, 2GB, pink Apple iPhone 6S, 64GB, gold Apple MacBook Air 13" 2014, 128GB
ja uz mam ipad vyse 14 mesiacov a nejako som sa ustalil na asi 20 aplikaciach, vsetky kupene cez appstore... momentalne JB mam ale hned ako vyjde novy FW tak uz do neho nepojdem, z nadseneho testera vsetkeho mozneho som sa stal uz len konzumentom obsahu
eRiper píše:Jsem rád, že přišel JB na iPad 2 ihned po jeho koupi minulý týden
Já jej využívám jen pro utilitku RetinaPad, která dovoluje iPod/iPhone aplikacím běžet v rozlišení 960x640.
Presne! Konečne to niekto napísal takto exaktne! Vidím, že to mnohí (vrátane Ronyho) stále nepochopili.
RetinaPad je absolútne Killer App. Je neuveriteľné, že to nie je súčasťou iOS!
Aby bola aplikácia s grafikou pre Retinu degradovaná na 480x320 (ako pre non-retina iPhony) a potom zväčšená na dvojnásobok - to musí vymyslieť iba chorý mozog, alebo je v tom nejaký obchodný zámer? Že by podpora predaja aplikácií (?) - treba si kúpiť dve verzie - pre iPhone a pre iPad. Ale čo ak verzia pre iPad neexistuje?
RetinaPad spraví to, že aplikácie písané pre Retinu (a tých je už dnes väčšina) sa zobrazia skutočne 1:1 (960x640). Bez nej je to neskutočná machlanina! Až sa čudujem, že sa na to niekto môže v dnešnej dobe pozerať.
Takže môj názor je jasný - keď iPad, tak s JB a RetinaPad! ... Jedine, že by to iOS 5 riešil už v základe.
iPhone 4S 64GB 6.1.3 iPad 2 16GB WiFi 6.1.3 Macbook Air 2011, i5 1.7GHz, 4GB, 128GB, Mac OS X Mountain Lion
Napadla mi dalsia JB app, ktoru urcite budem pouzivat a to
3G Unrestrictor...
IMHO dalsie zbytocne obmedzenie od Apple. Ked si platim data, tak moze fy Apple sumafuk co si za taham... Okrem toho na tom tak maximalne moze zarobit mobilny operator...
Inak ten retinapad je naozaj cool. Pouzivam niekolko iPhonovych aplikacii (napr CZ/FR iSlovnik) a zmena po nainstalovani Retinapad je ohromna ...
Sorry ... myslel som ze je to dostatocne "znama" JB aplikacia.
3G Unrestrictor odstranuje restrikcie fy Apple na pouzivanie 3G siete. To znamena ze umoznuje plnohodnotne pouzivanie 3G siete Napr. Umoznuje stahovanie aplikacii z Appstoru cez 3G vacsich ako 20 Mbytes, Pozeranie HD videa cez Youtube cez 3G... Pouzivanie VoIP napr Skype bez obmedzeni...
3G Unrestrictor Dokym sedis s iPadom doma a mas WiFi, je ti 3G Unrestrictor na nic. Problem je, ked mas 3G iPad a si niekde vonku - mimo dosahu WiFi siete (napr vegetis si v zahrade) - a potrebujes nainstalovat z Appstoru aplikaciu vacsiu ako 20 Mbytes. Appstore ti laskavo oznami, aby si pouzil WiFi siet, pripadne si to stiahol cez iTunes. Co ta asi nepotesi, kedze si platis 2Gb pausal aby si moho pouzivat neobmedzeny Internet vsade. To je asi hlavne obmedzenie na ktore narazis. Potom Skype klient vraj tiez odmieta (neskusal som) komunikovat cez 3G siet ako aj ine aplikacie... Blizsi popis, ktore konktretne aplikacie to su, je v tom linku hore...
Dalsia aplikacia ktoru som potreboval a myslim ze obcas vyuzijem je: Swirly SMS free... spominana vo vedlajsom threade - dovoluje posielat z iPadu SMS spravy (konkretne som potreboval zistit telefonne cislo SIM karty v iPade, tak som jednoducho poslal SMS, sluzba CLIR tam nastastie aktivovana nebola) ...
Já jsem teď přišla v Cydii na jeden zajímavý tweak. Jmenuje se NoLockScreen. Úkolem tohoto tweaku je zcela odstranit lockscreen. Takže po zmáčknutí tlačítka se dostanete ihned přímo na springboard a nemusíte sliderem iPad odemykat.
Dimmer (0.99$) - aj minimalna hodnota systemoveho jasu na iPade 2 je pre mna vecer privysoka a bolia ma z nej oci, s dimmerom mozete ist pod tuto systemovu uroven (ako v aplikacii iBooks) bez ziadnych pridavnych nastaveni/aplikacii, len vam to zmeni hodnoty jasu na posuvniku v nastaveniach.
Naposledy upravil(a) McJobs dne pon črc 11, 2011 11:35 am, celkem upraveno 1 x.
Toto vlákno sleduji se zalíbením a pochopením tazatele. Ani já doteď nevím proč dělat JB...je jen jediná věc a to je nepovolení app iMovie do iPadu1. Toto mě neskonale štve a asi nakonec JB udělám. Na PC jsem podobný prg. nenašel a dřepět u PC se mi nechce. Navíc bych na to měl víc klidu mimo domov. Pindo download manager netřeba iCab to umí taky