[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Pravidla fóra
Platí zde stejná pravidla, jako jinde na fóru. . Julek
Odpovědět
Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Re: [DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Příspěvek od Gekko gecko »

Mě 16GB stačí až až...ani je nevyužiji,mám iPada především na internet,e-knihy a fotky + sem tam film takže v pohodě.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ja mam JB na iPadu. Dela se to pres redsn0w, ale bootovani je slozite, dela se pres prikazovy radek, nikoliv pres redsn0w, jak doposud.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Ano safari zaznamenalo zlepseni rychlosti. Jsem spokojena. IOS nevykazuje zatim nejake neocekavane excesy.

Golf
Starý pes fóra :)

Příspěvek od Golf »

Bez komentáře..... :)

[youtube]MGMsT4qNA-c&feature[/youtube]
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Tak toto nemá chybu, ten malý s tím pracuje úžasně. Tady jde vidět jednoduchost těchto Apple zařízení.

ls8

Příspěvek od ls8 »

Mám děti 2.5 a 5.5. iPad milujou, hlavně omalovánky.
iPhone XS 64GB | MacMini 2018 | MacBook Pro 15 2013

Golf

Příspěvek od Golf »

On je teď celkem pěkný a srozumitelný článek o využití iPadu na Jablíčkáři. Prostě bez přeceňování jeho možností, s rozumnými argumenty.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Golf

Příspěvek od Golf »

Další článek na téma "k čemu a pro koho"
iPad a já: studentský život digitálně a moderně

Připomínám jen ten minulý, pro jistotu :wink:
iPad a já: Pracovní nasazení v podnikání a managementu

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Paráda hned si du malovat....napodobím erica cartmanna ze south parku jestli ten díl znáte: Matko je mi třicet pryč a když si chci malovat tak si budu malovat!! :D :lol: (mám pocit že to bylo v díle vadí nevadí....tady někde je online http://www.serials4you.cz/serial.php?ids=3 jak si kluci postavili klub :) )

K využití iPadu,já chtěl nejdřív netbook...začínají na 5k tedy levnější a potenciál rozhodně větší než tablet ale využil bych ho?
iPad mám jen a pouze na internet a e-books nic víc nic míň ani ty hry ač se nabízejí ve svém věku už nějak nemusím.
Zkrátka pokud chcete luxusní serfování na internetu bez nutnosti mít na klíně vrčící a hřející mašinku a patlat na touchpadu nebo lovit myš a rozmotávat jí ocásek :D není v současné době na světě lepší zařízení než iPad a iPad2 od APPLE tak to prostě JE: :wink:

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

To jo někteří lidé budou stápem na apple nadávat a nám říkat iOvce a podobný kraviny...já jen tvrdím že iPhone a iPad jsou uživatelsky nepřítulnější a maximálně jednoduchý na obsluhu zařízení na světě,ani android na ně nemá.....o symbianu nemulvím vůbec.
Víš mě složitější OS nedělají problémy, vyznám se v WM2002,2003,5 symbian xedition a androidu (s těmito os jsem hodně mobilů měl a jedne stále mám koplej v k´trabici)
Je to faqjn stále si s něčím hrát a vrtat se v registrech a podobný kraviny,časem ale přijdeš na to že už tě to nebaví a když chceš něco třeba v práci honem honem tak by jsi vyrostl....u iOS jednou dvakrát klikneš ne jako u symbianu 5x a z toho ještě jednou dvojitě....jedu OT a omlouvám se ale nedalo mi to.
navíc nokia pryý (již podruhé...) ohlásila tablet s Megoo který má iPadu kokurovat....špatněj vtip neýž to představí am poperou se s WP7 na dotykáčích bude iPhone 6 a iPad4!!!

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

Téma zamykám, neustále zde porušujete pravidla fóra.

thiefik
Host
Host

Re: iPad 2 - dojmy, zkušenosti

Příspěvek od thiefik »

Dnes sem si ho byl vyzkoušet (předtím jsem ani iPad 1 nedržel v ruce) a rozhodně mě jako majitele iPhone 4 nepřesvědčil. Velký displej je fajn, ale k čemu když díky nízkému rozlišení stejně musíte doubletap aby jste si při surfování přečetli článek?(to můžu delat na iPhonu taky) Jinak je písmo kostrbaté a pixely jsou do očí bijící, čili na internet nic moc. Za druhé mě nepříjemně překvapila váha, na to abych ho držel jednou rukou konečky prsů dlouhodobě je moc těžký. Při pohybu bych ho musel držet opatrně dlani zespoda nebo ho mít na stole, ale to už bych moch rovnou mít MBA. Dám tomu čas, chtěl jsem ho místo notebooku abych si vozil na víkendy domů něco skladného, snad iPad 3.

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

thiefik: imho jsi nepochopil účel iPadu. Nemá (a ani nemůže) sloužit jako plnohodnotná náhrada notebooku. Popravdě by mě nenapadlo jej ani "držet konečky prstů" - iPad leží buď v klíně nebo na stole. Za chůze jej používat je opravdu "divné". Chvilku jsem nechápal, zda jsi myslel argument na doubletap vážně (ale asi ano) - na iPadu jsou weby, které si zvětšovat nemusím, zato na iPhonu musím vždy - na dlouhodobé čtení mobil není, iPad v pohodě.

Ale souhlasím s rozlišením - rád bych viděl jemnější. Už jsem zde někde ale psal, že si musíte uvědomit, jaké rozlišení by musel iPad2 mít, aby zachoval všechny aplikace kompatibilní (tj. změna rozlišení na např. 1400x1200 by byla k ničemu).

edit: Gekko gecko: ten rozdíl hmotnosti mezi iP1 a iP2 je cca 120g (3G), ale v ruce při přímém porovnání se to zdá dost (i přítulce se zdá jednička o hodně těžší).
Mimochodem, LCD nemá krycí sklo, je to nějaký plast.
Naposledy upravil(a) Petrt dne pát dub 01, 2011 5:41 pm, celkem upraveno 2 x.
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Sven píše:Skús si poťažkať iPad 1. Dvojka ti príde ako pierko. Inak s displejom súhlasím. Najmä, ak používaš iPhone 4, oči sa rozmaznajú.

Kolik je tam rozdíl 40g? tedy u Wi-Fi verze.

Petrt
Ohledně rozlišení a rozdílnosti jednotlivých webových stránek souhlasím :wink: některé jsou dobré jiné o něco horší

thiefik
Chápu tvé zklamání z iPadu jen si myslím že jsi jeden z mála....možná máš přílišné požadavky,není to náhrada noťasu,je to zkrátka TABLET a primární použití má na internet,ebooks či filmy,zkrátka prodloužená ruka PC v křesle či posteli je to fajn :wink: ...takhle to vidím já.
Pokud jde o váhu něco přes 600g uvědom si že je tam Li-Pol,kovový rámeček,hliníkový kryt a hlavně sklo...máš pocit že držíš v ruce poctivý výrobek nebo by jsi chtěl nějakou plastovou čínu za pár klacků? pak se nabízí noname androidy.

thiefik
Host
Host

Příspěvek od thiefik »

no buran nejsem vim že iPad neni náhrada notebooku, psal sem jen že sem ho chtěl jen občas na víkendy domů a tak abych nemusel tahat 15" krávu.. ale treba takový 11" MBA pro iPad konkurence je

Petrt
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od Petrt »

není ... i když - pokud je pro tebe kolo alternativou k autu, tak máš asi pravdu :wink:
(hmotnost, rozměry, výdrž, styl práce ... tablet je zcela jinde jak ntb)
iPhone 13 Pro Watch s4 Silver SS MacMini 2018 iPad Air 4th TV 4K

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

thiefik
Přece nechceš srovnávat ntb s tabletem jsou to dvě naprosto odlišná zařízení.
Tablet prostě zapneš a za 3sekundy jseš na internetu,když si k tomu připočteš jednoduchost a intuitivitu iOS je takové serfování radost což se o ntb právě říci nedá....jednak jsem ještě neviděl žádný s touch displejem (právě proto patrně vznikly tablety) a taky kdyš to chceš jen na zábavu je nabobtnalý OS Win zabírající xGB nebo linux zbytečný....právě tady nastupuje iOS od Apple.

Nenapsal jsem to právě nejlíp a nevím zda jsi mě pochopil tak mrkni třeba sem:
http://blog.fotozona.cz/2010/06/k-cemu- ... -jako.html
http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

Mimo těchto odkazů se určitě podívej sem: viewtopic.php?p=384154#p384154 bna výborný příspěvek od Slimáka :wink: napsal to skutečně bravurně!

thiefik
Host
Host

Příspěvek od thiefik »

však to neni náhrada jediného počítače, ale náhrada subnotebooku nebo netbooku a dokonce i ten Smolík píše že od té doby má notebook ve skříni, ha?

mám iPhone 4 a 3 roky starý 15" dosluhující pc notebook přičemž 1 týdně cestuji 100 km tam a zpět na víkendy. na takové cestování je notebook příliš velký a těžký. varianta byla budˇkoupit MBP 13/MBA 13 NEBO (teď se dostáváme k tématu) nechat dosloužit pc notebook na stole a na víkendy si brát jen iPad kvůli internetu atd atd. přičemž příležitostně by i tak byl dostupný bratrův desktop. to si myslím že je dobrá úvaha. jenže se dostáváme k původnímu příspěvku protože na internet je iPad kvůli malému rozlišení skoro stejně užitečný jako iPhone. toť vše, být tam retina tak neváhám. maximálně pokud bych měl velice výhodnou nabíku na iPad 1

mimochodem ten Smolíkův příspěvek začíná bejt zajímavej v části kde streamuje video z desktopu přes WAN, dřív jsem ho čet když ještě nebyl rozšířenej a podobných článků jsem přečet spousty

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

[mod=RONY]Obrázek

Podmienecne odomykam temu, aby som offtopicy z ineho vlakna nasmeroval sem. Zmazal som asi dve strany prispevkov, ktore sa od zaciatku brezna/marca nazbierali ako offtopicy. Pritom som JA priamo upozornoval, ze nemate rozvijat debatu mimo temu. Na desat sekund sa pozerajte na nadpis tohto vlakna a zachovajte sa ako ludia v tom, co pisete. Ak je to mimo temu, naklikajte si inu temu a piste tam, jedno, ci reagujete na nieco v tomto vlakne, oni si to ti ludia najdu. vy stratite 15 sekund ale usetrite po sekunde kazdemu, kto sa sem pride pozriet a chce citat cosi k veci.

Slovo jailbreak v tomto vlakne je AUTOMATICKY zmazany prispevok. Ak budem musiet mazat viac ako 1-2 prispevky, tak pridam aj bany. Chapete to?[/mod]
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Carabei

Příspěvek od Carabei »

Petrt: iPad by měl mít display krytý sklem, akorát se jedná o gorilla glass, které je vlastnostma někde mezi plastem a sklem.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Fanuš

Příspěvek od Fanuš »

http://www.engadget.com/2011/03/31/adob ... n-ipad-de/
Photoshop na iPadu? Dle mě takové využití nese velký potenciál. Pracovat takto ve škole, při cestě v metru nebo vlakem bez nutnosti nosit notebook. Hm... :)
Hlavně jsem zvědavý, jak by PS zvládal iPad 2, pamatuju doby, kdy jsem ve Photoshopu pracoval na počítači, který měl ještě menší výpočetní výkon...

rony
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od rony »

To si viem predstavit ale ako prstom editovat pixely?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mac mini  iPhone  4  5S  X  13 Pro  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods

Fanuš

Příspěvek od Fanuš »

Jinak, než mega-zoomem to nepůjde. Už tak při editaci je člověk nucen dosti zoomovat, takže to za nějaké velké omezení nepovažuju :) Ve hře je i možnost s použitím stylusu, ale s tím nemám zkušenosti, takže nemohu posuzovat.

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

rony píše:To si viem predstavit ale ako prstom editovat pixely?

Na tuhle práci už jedině myš pokud to člověk myslí vážně a nechce se trápit :wink: jo a děkuji/eme za odemčení tématu rony :)

Jedna z mnoha možností využití iPadu,pokud vás internet přestane bavit tak jako fotorámeček poslouží výborně.
Na těchhle fotkách to moc nevynikne (bojím se aby mi za nějaký čas "nedošla oranžová" :D ) ale barevné podání IPS panelu je vynikající...kam se můj TN 22" monitor hrabe.
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Tyhle fotky a mnoho dalších naleznete zde,kdo by měl zájem: http://svenimal.deviantart.com/gallery/?offset=144

Křeček

Příspěvek od Křeček »

Omlouvám se za blbý dotaz, ale s 3G iPadem se připojím i na EDGE, nebo jen na 3G?

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

EDGE,GPRS,UMTS,HSDPA co je libo....záleží zda má v místě kde se pohybuješ pokrytí od operátora ne? :wink:

Křeček

Příspěvek od Křeček »

No, jde mi o tohle, doma, ve škole, a na podobných místech 3G prostě nechytnu (není pokrytí - Vodafone CZ), a on ten název 3G tak trochu zavádí. :-) (iPad nemám, tak proto se ptám.)

john
iPhone expert
iPhone expert

Příspěvek od john »

Menší OT. Nová reklama:

Zobrazit video na http://youtu.be/tyEpaPEbjzI
Kód do fóra: [youtube]tyEpaPEbjzI[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov
iPhone 5S 32GB Black - iOS8 - nonJB
iPhone 5 16GB Black - iOS8 - nonJB
MacBook White (late) 2008 - Snow Leopard 10.6.8
iPad 3 16GB - iOS 5.1.1 - JB
iPhone 3GS 32GB Black - iOS 6 - nonJB
2x iPhone 4S 16GB White - iOS 6 - nonJB

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

[DOTAZY] iPad - k cemu a pro koho ?

Příspěvek od Barberry.pha »

OT: tak jsem se diky teto reklame naucil ofektne otvirat ty alba v obrazcich :))
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Zeptám se jak dlouho trva plne nabití iPadu?
Dával jsem ho na nabijecku při 20% je tam hodinu a pul a nabil se zatím na 54% není to málo?

Viking

Příspěvek od Viking »

Neni, je to v poradku. Nesmis to porovnavat s iPhonem.

Carabei

Příspěvek od Carabei »

Nabití trvá kolem 4 hodin myslím.
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

raider

Příspěvek od raider »

To mi připadá šíleně dlouho.10 hodin výdrže je paráda,ale 4 hodiny nabíjení! :cry:

JackieTran

Příspěvek od JackieTran »

To neni zas tak hrozny. ja si pres noc nabiju iPad a cely den ho pouzivam :)

Gekko gecko
iPhoneHolik
iPhoneHolik

Stava se vam take kdyz mate otevrenou a plne nactenou stranku ktera je obsahlejsi s mnoha nahledy vide ci obrazky jako zde: viewtopic.php?f=7&t=23828&p=401426#p401426 ze kdyz ji rychleji prstem posouvate safari obcas nestiha dokreslovat a na okamzik se objevi i ctevereckovane pozadi? Nejpatrnejsi je to kdyz sjedete uplne na konec a pak se kliknutim na stavovou listu nahore vratite na zacatek.
Treba u teto stranky: http://www.idnes.cz/ nebo tehle http://www.rozhlas.cz/zpravy/portal/ to nedela prakticky vubec jen obcas,hodne zalezi na tom kolik otevrenych zalozek v safari mate a tedy kolik ma iPad dostupne ramky....jednou za cas pouziji XSysInfo ktery ji hned pri startu uvolni a pak je to lepsi.
Jinak zminene dva weby pouzivam velmi casto pro aktualni a prehledne zpravodajstvi a text dobre citelny bez nutnosti zvetsovani.
V souvislosti se zpravodajstvim doporucuji nativni iPad verzi CTK Free HD jen skoda ze je prakticky jedina....uvital bych neco podobneho i od dalsich serveru jako iDnes,Metro a dalsi.

[edit=Metalgirl]
Nechci tady spamovat dalším příspěvkem, tak ti odpověď píšu tu: Ano, je to normální.
[/edit]

Golf

Příspěvek od Golf »

Dávám sem dva odkazy na celkem zajímavé čtení o tabletu a iPadu, je to od jednoho a toho samého člověka, ale za přectení to určitě stojí...
Jak jsem zatoužil po tabletu
Jak jsem přežil 14 dní s iPdem

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

kiruj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kiruj »

Premyslam nad ipadom jednotkou a rozmyslam ci sa to vlastne este oplati.
Ci to nieje ako kupovat teraz iphone 3g...
Na dvojku nemam love, resp. ani nechcem davat tolko prachov, ked som chcem akurat na web a zabavu.
Aby som nekupoval nieco, na co za pol roka budu apps totalne pomale a nebude ani podpora iOS, ako teraz s iphonom 3g.
Co si o tom myslite? thx
Apple IPhone 3G 16GB White, 4.1 JB R.I.P.
Apple iPhone 4S 16GB Black 6.0.1 R.I.P.
Apple iPhone 5 16GB Black 8.1 R.I.P.
Apple iPhone 6 16GB Gold R.I.P.
Apple iPhone 6 PLUS 16GB Gold

iPad 4 16GB R.I.P.
iPad Air 2 64GB
Macbook Pro 13" mid 2010

Sp4rh4wk

Příspěvek od Sp4rh4wk »

Ja teda nevim, ale nevidim velky cenovy rozdil mezi jednickou a dvojkou.. cca 2-3 tisice, zalezi na verzi.... To uz bych si asi nasetril a koupil dvojku, aspon do te doby bude snad normalne dostupna .)
Naposledy upravil(a) Sp4rh4wk dne sob dub 16, 2011 9:05 am, celkem upraveno 1 x.

Barberry.pha
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od Barberry.pha »

kiruj píše:Premyslam nad ipadom jednotkou a rozmyslam ci sa to vlastne este oplati.
Ci to nieje ako kupovat teraz iphone 3g...
Na dvojku nemam love, resp. ani nechcem davat tolko prachov, ked som chcem akurat na web a zabavu.
Aby som nekupoval nieco, na co za pol roka budu apps totalne pomale a nebude ani podpora iOS, ako teraz s iphonom 3g.
Co si o tom myslite? thx

Srovnavat podporu applu fw u ipadu 1, ktery je na trhu rok, a iphonu 3G, ktery je tri roky, je trochu mimo nemyslis?
Myslis ze apple si sam po roce odstrihne a nastve tolik majitelu ipadu 1?
Lidi uvazujte nekdy.
Sam pak napises ze na dvojku nemas penize a ze na to co to chces ti staci jednicka, tak co resis jestli budou app totalne pomale, jake app? Hry? Pokud ti jde o hry tak u toho se bude vyuzivat potencila ipadu 2, takze oprotim1 budou hry mit lepsi grafiku, podporovat gyroskop, pres redukci hdmi full hd rozliseni na televizi atd, ale vsechno pobezini na ipadu 1 jenom s tim rozdilem co mu dovoli hw.
Co je to pomale? Pomale oproti cemu?
Vsechno na nem bezi rychle tedka a bude, to ze na ipadu 2 je to rychlejsi dane hw vybavou, vetsi ram adt.
Jinak jak psal kolega, rozdil v cene jsou dva tisice, pokud neuvazujes o nejakem rok starem za nekolik tisic.
" Nekdo ma rád vláčky ...někdo Apple Hračky :) "
Manual iPhone
iPhone 5S 32GB SpaceGrey MacBook White 2010 iPad Mini 16GB Black wifi

Golf

Příspěvek od Golf »

Hlavně ale to téma o tom, proč iPad 1 je tady - viewtopic.php?f=123&t=42241

iPhone 13 Pro Max
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW5 44
Mac mini 2021

Odpovědět