iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Odpovědět
tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Re: iPhone 4 - postřehy, zkušenosti, otázky

Příspěvek od tvosi »

iP4 ma normalni nabijecku na 1,5A -> ja mam do auta 1A a uplne v pohode dostacujici
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009

Rann
Host
Host

Příspěvek od Rann »

Zdravím, rád bych se zeptal na jednu věc... -> Vadí mně na iPhone 4, že když si zapínám telefón, tak se dostanu do telefonu, ke svým věcem, všemu - kontaktům, smskám, atp. Jediná věc, je ta, že musím odblokovat telefón PIN kódem. Nezdá se Vám, že pro potencionalního zloděje je to dost jednoduchý? Proč nemá iPhone větší zabezpečení? Dyť první telefony vůbec, měli vyšší ochranu, aby jste se dostali do telefonu, museli jste zadat PIN.

Pokud je to jenom někde v nastavení, tak se omlouvám, ale rád bych vědel, kde se to dá nastavit. Mam iPhone po prvé...
DIKY!
Obrázek iPhone 6S Space Gray | 64 GB
Obrázek MacBook Air 11'' | 128 GB | 4 GB RAM (rok 2011)

iTukan
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od iTukan »

Nastavení > Obecné > Kódový zámek
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  Withings SmarScan

Rann
Host
Host

Příspěvek od Rann »

Ano, o tomhle vím... Ale je to zbytečná zdržovačka. Jde mi o to, ze se do telefonu dostanu JENOM tehdy, když zadám PIN (když ho zapínám). Zřejmně to iPhone 4 nemá - zvláštní.. ale i tak děkuji.
Obrázek iPhone 6S Space Gray | 64 GB
Obrázek MacBook Air 11'' | 128 GB | 4 GB RAM (rok 2011)

Metalgirl
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Příspěvek od Metalgirl »

PIN a kódový zámek je něco jiného.

PIN je pro SIM kartu

Kódový zámek slouží pro to, aby se další osoba, která ho nezná, nedostala do iPhonu, je to zámek pro ten iPhone samotný, tak, jak to měly staré mobilní telefony. Je to lock toho telefonu samotného. S tím, že třeba po 10 špatných pokusech o zadání si tam můžeš nastavit i smazání citlivých dat.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.

Viktor Čistič
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Viktor Čistič »

tvosi píše:iP4 ma normalni nabijecku na 1,5A -> ja mam do auta 1A a uplne v pohode dostacujici

IP4 má originální nabíječku 1A. Je to tam napsáno. OUTPUT: 5V, 1A
 iPhone 6S Plus Space Gray 128 Gb, iOS 11.3, No JB
 iPad Pro 10,5” 512 Gb Wi-Fi + Cellular, iOS 11.3, No JB
 MacBook Pro 15" 2017, 3.1 GHz Core i7, 16 Gb RAM, 2 Tb SSD, High Sierra 10.13.4
 Apple TV

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

ups, tak to pardon :oops:
Obrázek iPhone 2G 8GB

Dave

Příspěvek od Dave »

vim ze uz se to tu parmrat resilo, ale jelikoz sem ten problem predtim nemel tak jsem tomu nevenoval pozornost. od ty doby co mi vodafone dali novej iPhone 4
taky vam cvakaji tlacitka volume a power? myslim kdyz prez ne prejedete prsty. nejake napady jak se toho zbavit, ten zvuk me totiz stve je to jak kdybych drzel maketu...

humewko

Příspěvek od humewko »

mne necvaka nic

Dave

Příspěvek od Dave »

grrr. ja už jim na to s**u.....další měsíc na telefon čekat nehodlám....proč nemužeme mít v Čechách apple store kde ho vymení hnedka...

Shwollo
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Shwollo »

ako vyzerajú hry a lebo aplikácie, ktoré nie sú robené pre rozlíšenie displeja na iPhone 4? Zobrazí sa vám to v strede displeja a okolo je proste čierne? Alebo ako?

dodulo
Starý pes fóra :)

Příspěvek od dodulo »

to nie, to by Apple nikdy nedovolil :) rozlisenie displeja je prakticky zdvojnasobene cize so zobrazovanim starsich aplikacii, ktore nie su retina ready nie je problem avsak nie su az tak ostre a vymakane, zbadas to aj podla ikony aplikacie, je rozmazana pretoze nie je vo vyssom rozliseni
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak

Dave

Příspěvek od Dave »

taky jsem si myslel než jsem si koupil iPhone 4, jak to má větší display, ale display je v podstatě stejně velkej :D jen rozlišení větší. no a aplikace co neni na retinu, se ti zobrazí taková trošku víc kostičkovaná no...

Shwollo
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Shwollo »

to sa mi páči :D Lebo čo som čítal, tak Android to nevie

pistak
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od pistak »

A mne sa stalo ze som bol 6.12 von v meste kde bol Mikulas a rozsviecoval nam vianocnu vyzdobu v meste a samozrejme tam bol aj ohnostroj... Ten som natacal na video ked tu zrazu predomnou baba a v ruke iPhone 4. Ja som nahraval iPhonom 3Gs. A ked som videl tu kvalitu a ten nadherny displej... Hned som mal chut si zohnat 4ku... no ale pockam uz rovno na 5 alebo to co bude nasledovat.

Preco to pisem, Ani neviem, len som chcel trochu vyzdvihnut iP4,... Videl som len nahravanie videa v tme a bolo to fakt super... Krasne farby (ohnostroja na displeji) a pekna cierna...

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

Nevíte někdo kde se tu řešil nažloutlý displej (ne skvrny) u iP4. Dneska jsem ho porovnaval s jíným iP4 a ten můj je méně ostrý - má takový mírně nažloutlý nádech. Nesetkal se stím někdo? Je to na reklamaci? Díky

EDIT: Zajímavé že jsem si toho všiml až při přímém porovnání.
New iPad 4G 64GB, iPhone 5 64GB White

lukinek
iPhone guru
iPhone guru

Příspěvek od lukinek »

lukasm: měli jste stejně nastavený jas? zkusil si restore?

pokud nepomůže - REKLAMACE
iPhone 5S 16GB Space Gray Vodafone CZ
iPhone 5 32GB White T-Mobile CZ
iPhone 5 16GB Black Electroworld - PRODÁN
iPhone 4S 16GB White CZ Vodafone - PRODÁN
iPad 2 64GB 3G iStyle
iPhone 4 16GB Black CZ T-Mobile - PRODÁN
iPhone 3GS 16GB Black T-Mobile SK

trminek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trminek »

jakej restore??? na nažloutlej display? Už se to tu řešilo, je to jinou výrobní sérií. Také ho mám trochu do žluta, ale jen když to porovnám s jiným bílým kusem. A určitě si myslím že to není na reklamaci... Prostě to má mírně jinak naladěný tón barev.

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

Tak to se na mě nezlob, ale u telefonu za 15t by se to stávat nemělo. Je to patrné na první pohled.

Obrázek

Fotka v plném rozlišení foceno iP4.

cicolably

Příspěvek od cicolably »

je uplne nový ? lebo nové s tým maju trošku problem musí zaschnuť lepidlo,ale toto je velmi žlte
neviem či ti ho zreklamuju ale skus

ps: čo to je za prístroj v popise Appel iPad ? :D
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

Popis opraven, díky :D No přišel mi v úterý 7.12.10, mě to nepřijde jako skvrny, spíš je to žlutý nádech celého displeje. Tak či tak to není normální.

cicolably

Příspěvek od cicolably »

no to lepidlo je pod celým displejom
počkaj mesiac uvidíš či sa to zmení
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Dave

Příspěvek od Dave »

nedávej to reklamovat. budeš čekat měsíc....daj ti novej telefon jako to udělali mě a budeš na tom samým kde si byl....i když musim říct že muj starej iPhone 4 měl i nějaký rozbitý podsvícení (že málo zářil i když byl naplno vedle jinýho iphonu 4)...a ten novej když porovnám s tím druhým iPhonem 4 co mají na prodejně na vyzkoušení tak už svítí víc..
ale dali mi novej asi za 2 a půl týdne, žlutej display s porovnáním s iPhone 2G mám pořád (ale nejspíš tím že iPhone 2G ho má takovej víc do modra)...no a eště k tomu mi cvakaj tlačítka volume, což mi predtim nedelalo :D
já už bych ho nereklamoval být tebou. nažloutlej display má KAŽDEJ iPhone 4 nekterý víc nekterý mín, ale proste má to každej a ten kdo ti řekne já ho žlutej nemám tak je barvoslepej :)

edit:
jinak tady máš to téma kde jsem řešil tu reklamaci tady na foru:
viewtopic.php?f=27&t=36314

fmx rider
Host
Host

Příspěvek od fmx rider »

Najde se to někdo, komu křuplo sklo na displeji jako dneska mě?

lukasm
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od lukasm »

Dave: Nemáš tak úplně pravdu. Porovnávali jsme to s dvěma jinými iP4, ty dva byly prakticky totožné jen ten můj žlutý.

cicolably

Příspěvek od cicolably »

fmx rider
nie, nemehlo na dnes si ty :!: čo si tým chcel povedať :?: reklamacia :?: nehrozí. :idea: oprava a prichystaj si takých 5000Kč
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

fmx rider
Host
Host

Příspěvek od fmx rider »

Právě že jsem nenašel nikoho komu se stalo to co mě.

Teď řeším kde to nechat opravit, jestli zanést do vodafone a oni se o to postarají, nebo do maczone..nechci příjt o záruku.

Provibroval se na kraj poličky a spadl na hranu další poličky, 20cm letěl vzduchem..nechápu. Prasklina 3cm od tlačítka hlasitosti mínus k reproduktoru.

cicolably

Příspěvek od cicolably »

:roll:
juuj smola , nemyslel som to zle, trošku ironicky
a inač neviem či by niekto prišiel na to,že displej nebol menený v autorizovanom servise
Vodafon to pošle asi do Britexu a Maczone su asi naj.profi servis ale tak zaplatíš dosť
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

jind
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jind »

fmx rider: Tak to jsi vloji bych rekl.. Tady v CR se oficialne nesmi opravovat iphony proto Britex vzdycky uzna ci neuzna reklamaci a bud ti da novy tel. nebo neda nic.. Tady je jasne ze za to muzes ty tzn. ze ti to neuznaji.. cili pocitat ze ti to oficialne nejak spravi a aby ti pokracovala zaruka bych moc nepocital.. Ale zkusit se zeptat(nebo zapirat ze to prdlo samo) na to samozrejme muzes o tom zadna :-) tzn. jedine neoficialni opravna a co jsem tak googlil tak opravdu za to chcou okolo 5tis za tu vymenu :shock: Je to tak drahe proto protoze se do neho leze zadkem a musi se cely rozebrat :-)
A nebo jeste jedna cesta a to je ta ze ty nebo nejaky nadsenec si to vymenite sami.. Ten dil digitizeru + lcd se da na ebayi koupit za cca 1900Kc.. Kupuje se to spolecne proto protoze to LCD k tomu ramecku s digitizerem je prilepene jako to bylo u 2G cili urcite je jasne ze ten svuj stary display nebude zkousel loupat nozem jako se to delalo u 2G ikdyz nakonec co stim jineho ze :-) Co jsem se dival na ty rozebiraci videa tak hodne pozor na ty flex kabely to jsou hodne citlive soucastky jednou ho ohnes do praveho uhlu a jsi nahrany.. A vyvarovat se stourani sroubovaku v tech konektorech to taky dela neplechu :-) Video na rozebrani je nejake zde:
http://www.youtube.com/watch?v=iNM90pb-Xwk
Leap motion

Dave

Příspěvek od Dave »

lukasm píše:Dave: Nemáš tak úplně pravdu. Porovnávali jsme to s dvěma jinými iP4, ty dva byly prakticky totožné jen ten můj žlutý.

no vždyt jsem psal, že nekterej iPhone to má víc a některej mín.
ale tak pokud to měsíc vydržíš tak ho dej do záruky jako já. ted jsem spokojenej jelikož podsvícení svítí víc :) žlutej je pořád ale už to tak neřešim.
ale až ho tam budeš dávat nezapomen na to at ti tam napíšou že čidla vlhkosti jsou BÍLÁ, jelikož britex jsou svině, a kdyby si to tam nenapsal tak ti je navlhčí a napíšou ti že ten telefon byl utopenej....;)

fmx rider
Host
Host

Příspěvek od fmx rider »

jind: kdybych to "reklamoval" tak největší problém by asi byl že mám iphone už přes 3 měsíce, takže to asi nebude "vada" displeje, která se projevila při nošení v kapse...

Dneska co jsem pročítal, tak jsem zjistil, že Vodafone to pošle do britexu a britex to pošle na opravu do země kde na to mají servis od Apple. Problém u tohoto je, že to trvá dloouho (přes měsíc).

jind
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jind »

No jo ale to je asi v pripade zaruky kdyz to nechaji nekde opravit.. Jako fakt by me prekvapilo kdyby ti to opravili a zaruku nechali.. Ale pokud to jde samozrejme o to lepe :-)
Leap motion

Legally Blond
Host
Host

Příspěvek od Legally Blond »

Britex nikam dal nic neposila IP opravujou.

fmx rider
Host
Host

Příspěvek od fmx rider »

Záruka zůstává zachována?

Fifik
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od Fifik »

Niekto tu vyššie spomínal problémy z displejom a problémy zo signálom. Ja som vôbec nezaznamenal problémy s nad žltlím displejom a ani žiadne podobné problémy čo sa týka signálu. Mám pravdepodobne dobrý kus, takže som spokojný s iPhonom!
iPhone 11 Pro Max, iPad Pro, Apple Watch 4 44mm, AirPods Pro, MacBook Air!

jind
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jind »

Legally Blond píše:Britex nikam dal nic neposila IP opravujou.

"Odborný servis, který vlastní Apple je pro ČR pouze v Nizozemsku. Neodborný servis v ČR je nyní už pouze Britex, dříve to býval i GSMobile."
"Z doslechu jsem se dozvěděl, že Britex iPhony rozebírá, i když to dělat nesmí."
Zdroj: http://www.appleporadna.cz/iphone/reklamace-iphone-jak-postupovat-a-jaka-jsou-vase-prava/

Tak nevim ted cemu verit :-)
Leap motion

Gil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gil »

jind píše:"Z doslechu jsem se dozvěděl, že Britex iPhony rozebírá, i když to dělat nesmí."

Tak nevim ted cemu verit :-)

To je porad dokola, před par lety to někdo vypustil do světa a vrací se to porad jako ověřená informace a přitom je to úplně obráceně.
Britex samozřejmě muže opravovat i rozebirat a dělat co uzná za vhodné.
Neexistuje žádná šance jak svému prodejci zakázat, aby řešil reklamace se svým servisním partnerem, ať už je to Britex nebo Lojza z Horní Dolní.

jind
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Příspěvek od jind »

Jako me je to jedno :) ja bych se jenom rad dopatral jak to fakt je. Muzete to nejak dolozit?
Leap motion

Gil
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gil »

A co by jsi chtěl doložit?
Zakon mluvi jasně - ty kupující reklamuješ u svého prodejce (vetsinou operátor).Jak řeší prodejce reklamace je pouze na něm a pokud si domluví servis s Britexem a opraví ti ho tak neexistuje zádný důvod proč by ho nemohli rozebírat pokud ti ho vrati v pořádku.

tvosi
Moderator fóra
Moderator fóra

Příspěvek od tvosi »

reste si reklamace a britex ve vlakne k tomu urcenem :!: viewtopic.php?f=85&t=15807
Obrázek iPhone 2G 8GB

Odpovědět