eRiper píše:To je pravda a ani nemusím vlastnit velkou aparaturu Právě možnost nákupu jen v AAC mě nechává naprosto chladným. Chci prostě lossless. Nicméně je dobře, že iTunes Music Store přišel do ČR.
Při dnešním masteringu s placatou dynamikou (všechno nahlas) pro FM rádia a autorepro u většiny rock-popu je těch 256AAC postačující. Koupená hudba v iCloud (+ Match) by mě opravdu motivovala k pohodlnému nakupování, kdy si stáhneš/streamuješ, na co ti přijde chuť, a ne že musíš doma promyslet, co všechno se ti tam ještě vejde...
niky79 píše:To je jako proste resit, zdali je neco kvalitni na 99,7 % nebo na 100 % a ucuravat z tech absolutnich 100 % a poplacavat se, jak jsem dobry, ze mam takove zasady, ze kterych nikde a nikdy neslevuji.
ls8 píše:Jak už jsem psal v jiném vlákně, hudbu kupuju hlavně z Japonska (staré i nové vinyly, CD), právě kvůli kvalitě záznamu, takže ani mě iTunes Music Store moc nebere, i když 256AAC už se kvalitou CD dost blíží. BTW v této kvalitě je teď úplně všechno na iTunes Music Store?
Nejde o zásady, ale o požitek a to, že proč za stejnou cenu (české CD přes net je zpravidla kolem těch 250Kč) nekupovat lossless místo lossy.
Chtělo by to samozřejmě víc než špatně zmasterované 16/44.1 ať už z CD, flac či aac. Taky jsem nakoupil dost desek i nějaké CD Japonce ;-) Ať prodává iTunes za dvojnásobek 24/96 verze s audiofilským masteringem (velký frekvenční i dynamický rozsah, prostě verze pro SACD) a utratím u nich dost :-) Pro vážnou, akustickou, jazz a worldmusic to má smysl.
Jo, jinak tím se "vytahoval" SJ na keynote 2009, že odteď vše drm-free 256kbps AAC. Tak snad to stále platí a i pro hudbu místní.
whited00r - stále vyvíjený custom iOS pro starší zařízení
Files - zaheslované adresáře, prohlížení a přehrávání
T-Pot - USB kopirovani Win <-> iPhone
Mac mini 2009/2,26GHz nebo pracovní Oknousy