TimeMachine

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar lukas001x | sob led 09, 2016 2:09 pm

Re: TimeMachine

Zdravím. Mám externí disk a na něm data...když ho připojím k Macbooku a pouziju pro zálohu z Time Machine...data na disku to smaže nebo je to tam nechá?? Disk nejde rozdělit a jiný si zatím kupovat nechci. Díky
Host
Host
 
Příspěvky: 94
Registrován:
pon pro 16, 2013 9:55 am

Uživatelský avatar rony | sob led 09, 2016 3:27 pm

Re: TimeMachine

nie. len na ™ treba filesystem, ktory je pre ™ vhodny. mozes disk rozdelit na dva oddiely, to ti odporucam, lebo ™ sa robi az do zaplnenia disku :) az potom ™ zacne zalohy odmazavat.

vyhrad si na ™ zalohu asi dvojnasobok kapacity disku, ktory je zalohovany.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 18599
Registrován:
pát pro 14, 2007 12:37 am
Bydliště: mám

Uživatelský avatar lukas001x | sob led 09, 2016 3:59 pm

Re: TimeMachine

Zkoušel jsem prez diskovou utilitu disk rozdělit...je tam možnost rozdělit bez ztráty dat ale u mého disku to píše že to není možné....je starší...už asi 5 let. Jinak chci zálohovat cca jen jednou za měsíc a pouze aplikace a nastavení...foto a filmy mám bokem.
Host
Host
 
Příspěvky: 94
Registrován:
pon pro 16, 2013 9:55 am

Uživatelský avatar rony | sob led 09, 2016 4:12 pm

Re: TimeMachine

znova, na ™ potrebujes hlavne spravny filesystem, neviem aky tam mas, takze toto si over ako prve. v momente ako je nevhodny, musit to aj tak preformatovat.

takze ked pripocitas, ze rozdelenie by bolo idealne, aby ti ™ nevyplnila cely disk, tak uz vies, co mas urobit.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 18599
Registrován:
pát pro 14, 2007 12:37 am
Bydliště: mám

Anndy | sob led 09, 2016 11:31 pm

TimeMachine

Bez rozdelenia disku by to možno šlo spraviť tak, že si vytvorí v TM Sparse bundle disk image a v ňom sa da nastaviť jeho max veľkosť. Ak dobre chápem, je to kontajner a výhodou je, že sa to tvári ako jeden súbor ktorého veľkosť rastie do max veľkosti, ktorú mu určíš. Ciže nemusíš mať oddiel zvlášť na TM ale samotný kontajner si postráži svoju veľkosť. A tento kontajner môžeš umiestniť kdekoľvek a namapovať si ho do TM.
iPhone XS Space Grey 256GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 42 oceľové, Series 3, GPS+LTE
iPad Pro 10,5, 64GB, cellular, SG
MBA(mid 2013), i7, 8GB, 256GB SSD
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 1812
Registrován:
úte lis 09, 2010 1:04 pm
Bydliště: Bratislava

Uživatelský avatar lukas001x | ned led 10, 2016 7:53 pm

Re: TimeMachine

Tohle mi zní rozumně....jen to nějak realizovat. Pro mě je tohle velká neznámá.... nevím jak nastavit maximální velikost toho TM souboru se zálohou.

edit:
Zdá se, že by se to dalo udělat podle tohoto návodu...http://superapple.cz/2015/08/jak-omezit ... i-disku-2/
Naposledy upravil iTukan dne ned led 10, 2016 8:10 pm, celkově upraveno 1
Důvod: nedělej doubleposty, pokud na tvůj příspěvek nikdo nereagoval, edituj... sloučeno
Host
Host
 
Příspěvky: 94
Registrován:
pon pro 16, 2013 9:55 am

Anndy | ned led 10, 2016 10:50 pm

TimeMachine

Neviem či toto pomáha. Možno áno.
Skor som myslel otvoriť diskovú utilitu a dať vytvoriť nový image file typu *.sparsebundle kde sa okrem iného definuje jeho max veľkosť. Následne tento súbor obrazu disku presunúť na externý disk a ten image file z toho externého disku potom namapovať do TM.
iPhone XS Space Grey 256GB, Telekom SK, bez JB
WATCH 42 oceľové, Series 3, GPS+LTE
iPad Pro 10,5, 64GB, cellular, SG
MBA(mid 2013), i7, 8GB, 256GB SSD
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS
 
Příspěvky: 1812
Registrován:
úte lis 09, 2010 1:04 pm
Bydliště: Bratislava

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Předchozí

Zpět na Programy a hry pro Mac OS X

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé